Výborná roláda, ak máte radi karamelové recepty tak toto určite skúste. Výborný dezert!
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia
100 g práškového cukru
1 lyžica kyslej smotany
100 g hl. múky
120 g mletých (alebo jemne nasekaných vlašských orechov)
Múka na poprášenie
Krém:
1 plechovka karamelové salko
150 g masla
300 ml mlieka
1 vrecúško karamelového pudingového prášku
Postup:
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s 1/2 cukru a smotanou do peny. Z bielkov a zvyšného cukru pripravíme pevný sneh. Obe hmoty spojíme, vmiešame preosiatu múku a orechy. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme je pri 180 ° C asi 15 minút. Upečený plát poprášime múkou, otočíme na utierku a po vychladnutí papier odstránime.
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť (občas zamiešať, nech sa neutvorí koža). Maslo ušľaháme a po častiach pomaly všľaháváme najskôr puding a potom salko. Dobre vyšľaháme do hladkého krému. Krém natrieme do vnútra rolády, zrolujeme a následne natrieme aj na vrch. Ozdobíme opraženými orechmi zmiešanými s medom, alebo obyčajnými mletými orechmi. prípadne môžeme použiť aj mandle, hoblinky čokolády, alebo nechať aj len tak, bez ďalších ozdôb.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)