Náš obľúbený koláč – rýchly,šťavnatý a veľmi veľmi chutný. Najlepšie chutí odležaný, ale takmer nikdy nevydrží do druhého dňa!
Potrebujeme:
Cesto:
4 celé vajíčka
200 g cukru kryštál
100 ml vody
140 ml oleja
300 g polohrubej múky
40 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
Plnka:
1 veľká plechovka zaváraných marhúľ alebo broskýň (šťavu zlejeme) nakrájaných na kúsky
3 tvarohy
100 g práškového cukru
1 vanilkový pudingový prášok
2 celé vajíčka
3 PL rumu
Práškový cukor na poprášenie zákusku
Postup:
Cesto si pripravíme tak, že klasickým postupom zmiešame všetky suroviny (vajcia + cukor a ostatné prísady.). Broskyne alebo marhule si pokrájame, tvarohovú náplň vyšľaháme. Na plech vyložený papierom na pečenie nalejeme polovicu cesta, na ňu rozotrieme tvarohovú plnku (môžete rozotrieť rovnomerne, alebo robiť ostrovčeky či pásy z tvarohu), poukladáme plátky broskýň a prelejeme druhou polovicou cesta, stierkou uhladíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C cca 50 minút. Hotový koláčik pocukrujeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)