Úžasne krémová torta s ľahulinkým perníkovým cestom a mascarpone krémom.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 vajcia
125 g masla
3/4 šálky pšeničnej múky hladkej
1/4 šálky zemiakového škrobu
2 lyžice kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžice korenia do perníka
1/2 šálky cukru
3 lyžice medu (tekutého)
trochu nasekaných sekaných orechov a hrozienok
Smotanová hmota:
600 g smotanového syra mascarpone
3 vajcia
40 g pudingového prášku
3 lyžice cukru práškového
1 lyžica vanilkového cukru
Na vrch:
50 g horkej čokolády
3 lyžice smotany 30%
kokosové vločky
Postup:
Okrúhlu formu s priemerom 22 cm a vystelieme pomocou papiera na pečenie – alebo vymastíme a vysypeme kokosom.
Pripravíme si cesto. Rozpustíme maslo. Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Pridajte cukor, preosiatu múku s práškom do pečiva a roztavené maslo na žĺtky a premiešajte. Potom pridáme kakao, tekutý med a korenie. Všetko premiešame a pridáme sneh z bielkov. Nakoniec pridáme orechy a sušené hrozienka. Vylejeme tri štvrtiny hmoty do formy a zvyšok nalejeme na tvarohovú hmotu.
Môžeme začať pripravovať smotanovú hmotu. zmiešajte celé vajcia s cukrom, pridajte mascarpone a puding. prášok a dôkladne premiešajte. Navrstvíme zmes do formy a na necháme si niekoľko lyžíc bokom (na vrch). Zvyšná časť cesta sa navrství na náplň a pokryje sa zvyšnou syrovou náplňou. Tortu vložíme do rúry, ktorá je predhriata na 170 ° C a pečieme 45 minút. Potom zvýšime teplotu na 190 ° C a pečieme po dobu 5 minút. Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.
Keď sa tvarohový koláč ochladí, môžeme ho preliať glazúrou – roztopíme čokoládu so smotanou a nakoniec posypeme kokosom.
Necháme stuhnúť v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kulinarne.info