Úžasná dvojfarebná mascarpone torta: Len otvoríte rúru a vonia celá kuchyňa – luxusný dezert!

Úžasne krémová torta s ľahulinkým perníkovým cestom a mascarpone krémom.

Úžasne krémová torta s ľahulinkým perníkovým cestom a mascarpone krémom.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

125 g masla

3/4 šálky pšeničnej múky hladkej

1/4 šálky zemiakového škrobu

...

2 lyžice kakaa

1 lyžička prášku do pečiva

2 lyžice korenia do perníka

1/2 šálky cukru

3 lyžice medu (tekutého)

trochu nasekaných sekaných orechov a hrozienok

Smotanová hmota:

600 g smotanového syra mascarpone

3 vajcia

40 g pudingového prášku

3 lyžice cukru práškového

1 lyžica vanilkového cukru

Na vrch:

50 g horkej čokolády

3 lyžice smotany 30%

kokosové vločky

Postup:

Okrúhlu formu s priemerom 22 cm a vystelieme pomocou papiera na pečenie – alebo vymastíme a vysypeme kokosom.

Pripravíme si cesto. Rozpustíme maslo. Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Pridajte cukor, preosiatu múku s práškom do pečiva a roztavené maslo na žĺtky a premiešajte. Potom pridáme kakao, tekutý med a korenie. Všetko premiešame a pridáme sneh z bielkov. Nakoniec pridáme orechy a sušené hrozienka. Vylejeme tri štvrtiny hmoty do formy a zvyšok nalejeme na tvarohovú hmotu.

Môžeme začať pripravovať smotanovú hmotu. zmiešajte celé vajcia s cukrom, pridajte mascarpone a puding. prášok a dôkladne premiešajte. Navrstvíme zmes do formy a na necháme si niekoľko lyžíc bokom (na vrch). Zvyšná časť cesta sa navrství na náplň a pokryje sa zvyšnou syrovou náplňou. Tortu vložíme do rúry, ktorá je predhriata na 170 ° C a pečieme 45 minút. Potom zvýšime teplotu na 190 ° C a pečieme po dobu 5 minút. Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.

Keď sa tvarohový koláč ochladí, môžeme ho preliať glazúrou – roztopíme čokoládu so smotanou a nakoniec posypeme kokosom.

Necháme stuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kulinarne.info