Zabudnite na kupovanú želatínu v prášku: Vyskúšajte jednoduchý domáci recept na tú najlepšiu želatínu, ktorá vždy perfektne stuhne!

39

Je fantastická a pritom taká jednoduchá. Môžete ju pripraviť v akejkoľvek farbe. Všetko, čo potrebujete je 20 minút času a len tri suroviny!

Potrebujeme:

100 ml hustého sirupu (ja používam sirup jupí)

400 ml vody

1 bal. pudingu zlatý klas

Postup:

Vodu a sirup zmiešame v kastróliku – ak používame kyslastejší sirup pridáme práškový cukor, ak napopak príliš sladký (napr. jahodový) môžeme dokyseliť trochou kyseliny citrónovej.

Do tekutej zmesi pridáme puding a rozmiešame. Preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, ako klasický puding. Počas varenia sa hmota začne postupne rozsvetľovať a na konci by mala byť číra. Keď sa začnú v želatíne počas varenia robiť hrudky, je to znamenie, že čoskoro je hotová, základom je neustále miešať. Potom zložíme z plameňa a stále miešame. Do umývadla napustíme studenú vodu, vložíme do nej kastról a miešame.

Keď už má želatína izbovú teplotu nalejeme na povrch dezertu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár