Úžasná domáca kuracia saláma: Bez zbytočných aditív a konzervantov, lepšia ako tie z obchodu!

Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíme unikátnu domácu kuraciu salámu.

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

8 kuracích stehien

2 strúčiky cesnaku

1 l vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

korenie

160 ml vývaru

mletá paprika

Postup:

 

 

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky.

Potom ich nasekáme nožom alebo sekáčikom.

Mäso nemeľte v mixéri, potrebujeme väčšie kúsky.

Posekané prsia vložíme do väčšej misy.

 

Kuracie stehná vykostíme a odstránime kožu.

Kosti a kožu nevyhadzujte, budeme ich potrebovať na vývar.

Stehná nakrájame na kúsky a tiež ich nasekáme nožom na menšie časti.

Kosti a kožu dáme do hrnca a zalejeme vodou.

Budeme ich variť 30 minút od okamihu, keď začne vrieť voda.

Mäso okoreníme, pridáme soľ, roztlačíme cesnak a zalejeme vývarom.

 

 

Zmes dobre premiešame, aby sa zmiešali koreniny s mäsom.

Misu prikryjeme fóliou a necháme odstáť cez noc v chladničke.

Pripravíme si vrecko na pečenie, ktoré si rozrežeme, aby nám vznikol jeden veľký kus.

Fóliu posypeme mletou paprikou.

 

 

Mäsovú hmotu v mise si rozdelíme na 2 časti a zrolujeme ju do fólie, ktorú na obidvoch koncoch zakrútime.

Konce zviažeme špagátom.

Špagátom previažeme celú salámu, aby zostala kompaktná.

Salámu si môžeme pripraviť dvomi spôsobmi: uvarením alebo upečením.

Varenie:

Do hrnca vložíme salámu a zalejeme ju celú vodou.

Keď zovrie voda, tak mäso varíme 60 minút.

Pečenie:

 

Ak ju chcete radšej upiecť, pečieme ju pri teplote 180°C približne 60 minút. 

Necháme ju dobre vychladnúť najlepšie 3-4 hodiny na chladnom mieste.

Odstránime fóliu aj špagát, salámu nakrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels