plny-hrniec_transparent_negativ.png

ÚŽASNÁ cuketa, ktorá chutí viac ako mäso: Recept na chutnú večeru!

Veľmi jednoduchý recept na vysmážanú cuketu, ktorý zvládnu aj úplní začiatočníci.

Stačia vám len tri cukety a suroviny, ktoré máte bežne doma a pripravíte chutný obed alebo večeru.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na vysmážanú cuketu z youtube kanála dans la cuisine de sou.

Potrebujeme:

3 cukety

3-4 vajcia

80 g syra

strúhanku

2 PL hladkej múky

soľ

mleté čierne korenie

1/2 ČL mletej papriky

1/2 ČL cesnakového prášku

oregano

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Z cukety odstránime konce.

Vidličkou oškriabeme šupku.

 

 

Cukety opláchneme čistou vodou.

Pozdĺžne nakrájame na plátky nie hrubé alebo príliš tenké.

 

 

Nakrájané plátky vložíme do zapekacej formy.

Dochutíme soľou a čiernym korením.

 

 

Pridáme cesnakový prášok a oregano.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Do misky pridáme vajcia.

Vidličkou ich rozšľaháme.

 

 

Pridáme nastrúhaný syr.

Ďalej pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku a dobre premiešame.

 

 

Do tácky nasypeme strúhanku.

Pridáme múku a premiešame.

 

 

Cuketu najprv obalíme v strúhanke s múkou.

Potom namočíme do zmesi vajec a syra.

 

 

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.

Vložíme cukety a smažíme 4-5 minút na strednom/nízkom ohni.

 

 

Panvicu prekryjeme pokrievkou.

Keď je cuketa do zlatista osmažená, otočíme ju a smažíme aj z druhej strany.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes