plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná čokoládová maškrta pre celú rodinu – bez pečenia: Lahodný krém si v okamžiku zamilujete, keď nakrájam na stôl, ostatné zákusky si nikto nevšíma!

Milujem túto krémovú tortu, je jednoduchá a chuťov tromfne aj zložité zákusky. Na víkend je to ideálny dezert!

Potrebujeme:

Základ:
250 g mletého sušienky
70 g roztopeného masla alebo margarínu
0,5 dl pomarančovej šťavy

krém:
1 l mlieka
8 lyžíc kr. cukru
3 bal. čokoládového pudingu
200 gr čokoláda na varenie
125 g masla alebo margarínu
100 g práškového cukru
250 ml sladkej smotany na šľahanie
1 želatína (10 g)
40 ml vody

Na ozdobu:
Šľahačka s strúhaná čokoláda

Postup:

Najskôr si pripravíme puding. 800 ml mlieka dáme variť na plameň a vo zvyšku mlieka rozmiešame cukor a pudingové prášky, keď sa začne mlieko variť, vmiešame pudingovú zmes. Čokoládu si dáme rozpustiť na plameň a tiež vmiešame do pudingu.

Puding necháme úplne vychaldnúť a pripravíme si sušienkový základ. Sušienky zmiešame s rozpusteným maslom a šťavou, premiešame a vtlačíme do prirpavenej formy (formu je dobré vystlať si fóliou, papierom na pečenie, alebo dobre ju vymastiť). Vložíme do chladničky.

Keď sa roztaví, nechajte ho úplne vychladnúť. Sušienkový základ môžeme potom pokvapkať rumom.

Keď puding vychladne, našľaháme si zmäknuté maslo s práškovým cukrom a po lyžiciach všľaháme do pudingu. Do krému vmiešame aj vyšľahanú šľahačku.

želatínu si dáme napučať do vody a potom zahrievaním rozpustíme. Do horúcej želatíny vmiešame 2 lyžice smotanového krému, rozmiešame a následne vmiešame do čoko-krému. Navrstvíme na sušienkový základ a dobre uhladíme. Necháme vychladiť a tortu potom dozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes