plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná ČOKO torta bez pečenia – za 20 minút hotová: Keď ju dáte na stôl, ostatné zákusoky si nikto ani nevšimne!

Táto úžasná torta sa nepečie ani minútu a pritom skvele nahradí pečené dezerty. Prirpavíte ju za pár minút.

Táto úžasná torta sa nepečie ani minútu a pritom skvele nahradí pečené dezerty. Pripravíte ju za pár minút podľa návodu z youtube.

Potrebujeme:

Krém:

1 liter mlieka

4 polievkové lyžice kakaa

3 polievkové lyžice hl. múky

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

1 šálka cukru (200 g)

Vanilkový prášok

70 g masla

Čokoláda podľa potreby

Ďalej:

2 bal. vanilkových sušienok sušienky

2 bal. čokoládových sušienok(v závislosti od veľkosti koláča)

Na namáčanie: tmlieko a 1 čajová lyžička vanilky

Na vrch torty:

Zvyšný čokoládový puding:

1 smotanu na šľahanie v prášku plus 1/4 šálky mlieka

Čokoládová poleva:

100 ml smotany na šľahanie tekutej

100 g čokolády

Postup:

Z mlieka, cukru, múky a škrobu uvaríme hustý puding.

Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo a miešaním ho rozpustíme.

Môžeme pridať aj čokoládu.

Foto: youtube/ sofret. heba

 

Foto: youtube/ sofret. heba

Teraz začneme lepiť samotný základ dezertu.

Na vanilkové a kakové sušienky (ktoré sme si krátko namočili v mliečno -vanilkovej zmesi).

Striedavo natierame krém, čím sušienky lepíme dohromady.

Foto: youtube/ sofret. heba

 

Foto: youtube/ sofret. heba

Zo zvyšného pudingu a šľahačky (ktorú sme si vyšľahali s kakom a mliekom) vymiešame jednotný krém, ktorý natrieme na vrch dezertu.

Foto: youtube/ sofret. heba

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu.

Nalejeme na vrch dezertu.

Foto: youtube/ sofret. heba

Dozdobíme podľa vkusu a dáme vychladiť.

Foto: youtube/ sofret. heba

Video návod:

https://youtu.be/-5HYlX1TToc

Najlepšie recepty na dnes