Úžasná banánová maškrta za 15 minút, BEZ pečenia: Toto tromfne aj drahé torty z cukrárne – kombinácia chutí vás dostane!

Fantastický recept pre každého, komu sa nechce piecť zložité dezerty, ale rád by si pochutnal na niečom skutočne fantastickom.

Potrebujeme:

450 – 500 g kakaových sušienok

3-4 banány

600 g mlieka

4 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g kr. cukru

50 g masla

50 – 60 g hladkej múky

10 g vanilkového cukru

Na polevu:

30 ml mlieka

50 g masla

2 lyžice kakaový prášok

4 lyžice kr. cukru

Postup:

Mlieko nalejeme do hrnca. Žĺtky vymiešame s oboma cukrami, múkou a trochou mlieka, aby nám vznikla jednotná hmota. Postupne prilievame za stáleho miešania aj zvyšné mlieko a keď je zmes dobre rozmiešaná, preložíme na plameň a uvaríme hustý puding.

Do horúceho pudingu vmiešame maslo a miešaním rozpustíme.

Na dno misy navrstvíme tenkú vrstvu krému a ukladáme sušienky striedavo s krémom.

Na krém vrstva sušienok, opäť krém a na kolieska nakrájané banány.

Poslednú vrstvu by mal tvoriť krém.

Teraz si prirpavíme glazúru a to jednoducho tak, že spolu rozpustíme v miske všetky prísady a nalejeme na vrch dezertu.

Necháme už len stuhnúť a môžeme podávať.