Úžasná banánová torta s čokoládovou penou!

Fantastická torta s úžasne lahodným penovým čoko-krémom a banánmi.

Fantastická torta s úžasne lahodným penovým čoko-krémom a banánmi.

Potrebujeme:

125 g studeného masla

250 g hladkej múky

100 g kryštálového cukru

50 g rozmixovaných mandlí

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

200 g tmavej čokolády

50 g smotany na šľahanie

50 g masla

250 g smotanového syra alebo jemnéhot varohu bez hrudiek

100 g práškového cukru

2 lyžice rumu

250 ml smotany na šľahanie (33-35%)

3 banány

Postup:

Studené maslo nastrúhame, pridáme múku a vypracujeme drobivú zmes. Pridáme cukor, drvené mandle a vajce. Vypracujeme čo najrýchlejšie tuhé cesto, ktoré vyformujeme do tvaru bochníka, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút. Potom cesto vyberieme a navrstvíme do formy na pečenie rovnomerne a tak, aby pokrávala dno aj steny – môžeme si pomôcť pohárom na zaváranie. Potom vložíme cesto vo forme ešte na 30 minút do rúry. Zatiaľ necháme rúru vyhriať na 200 stupňov.

Cesto vyberieme z chladničky, popicháme vidličkou a okraje obalíme alobalom, aby sa nezačali oddeľovať od krajov formy. Pečieme 10 minút, potom odstránime alobal a pečieme ešte 7-10 minút.

Pripravíme si čokoládovú penu. V malom kastróliku ohrejeme smotanu s maslom (50 ml), odstránime z tepla, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme. Získame homogénnu hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne ušľaháme do tuhej šľahačky.

Smotanový syr vymiešame s práškovým cukrom a rumom a nakoniec vymiešame s čokoládovou šľahačkou.

Zvyšnú smotanu ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame do čoko hmoty. Teraz môžeme začať skladať výslednú trotu.

Na upečené cesto navrstvíme pár lyžíc krému, uložíme banány a prikryjeme zvyšným krémom. Ozdobíme strúhanou čokoládou a vložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť (ideálne na celú noc).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: fotostrana