plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už teraz trhajú rekordy! Expresné LANGOŠE na počkanie a bez kysnutia: ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné!

Milujete langoše, ale zdarjú príliš pracné na prípravu a tiež príliš mastné na bežnú konzumáciu.

 

 

Máme pre vás výborný tip, ako odstrániť oba tieto problémy naraz.

Predstavujeme vám langoše, ktoré pripravíte bez kysnutia a čo je najlepšie, nie sú nasiaknuté olejom a zbytočne ťažké.

Tento výborný recept a ďalšie skvelé inšpirácie nájdete na kanáli Cesminaz

Potrebujeme:

500 g múka hladká

3 PL jogurt biely

1 ks vajce

2 PL olej

cca 3 dl voda

15 g prášok do pečiva

1,5 KL

soľ

Na vysmážanie:

olej

Na podávanie:

 

 

Tatárska

Cesnak

Kečup

Strúhaný syr

Postup:

V miske najprv premiešame múku, soľ a kypriaci prášok.

 

 

Následne pridáme vajce, jogurt, olej a postupne aj vodu.

Vypracujeme mäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky len zľahka krátko vymiesime do tvaru bochníka.

Bochník na doske pokrájame na 6 kusov.

 

 

Každé cesto len upravíme do okrúhleho tvaru.

Ihneď vyvaľkáme na velkosť langoša.

 

 

Langoše bez akéhokoľvek čakania ihneď vysmážame v horúcom oleji z oboch strán.

Langoše sú veľmi chutné.

Podľa chuti ich môžete podávať s cesnakom, kečupom, syrom či so smotanou.

 

 

Sú ale vhodné aj len tak čisté ako náhrada chleba k rôznym jedlám, alebo polievkam.

Tip:

Ak chcete, aby langoše neboli mastné, poradím vám trik, ktorý ma naučila ešte moja starká.

 

 

Do cesta pridajte alkohol – napríklad trochu vodky alebo rumu. Alkohol sa počas pečenia odparí, ale spôsobí, že langoše nebudú amstné.

Rovnako to platí pri príprave šišiek.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes