Už ste niekedy varili rožky alebo chlieb vo vriacej vode? Nový spôsob pečenia!

Odkedy pripravujem chlebík a rožky podľa tohto jednoduchého receptu, tak ich už v obchode nekupujem.

Jemné a nadýchané pečivo, nenáročné na prípravu, ktoré si okamžite zamilujete.

 

 

Výborné rožky podľa receptu z youtube kanála Schnell Lecker Kochen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 ml mlieka

1 ČL soli

2 ČL kryštálového cukru

8 g sušeného droždia

40 ml olivového oleja

600 g pšeničnej múky

Postup:

Do veľkej misy nalejeme teplé mlieko, pridáme soľ, cukor, droždie.

Metličkou dobre premiešame.

Potom pridáme olej a opäť premiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme múku, špachtľou premiešame.

Rukami vymiesime cesto.

Do misy nalejeme olej, ponamáčame v ňom cesto.

Prekryjeme fóliou.

Necháme hodinu na teplom mieste.

 

 

Z cesta po nakysnutí povytláčame vzduch.

Vyberieme ho a rozdelíme na 10 častí.

Ak chcete robiť väčší bochník, nechajte kusy cesta väčšie.

Z cesta ušúľame guľky, poukladáme ich vedľa seba.

Prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť.

 

 

Cesto rozvaľkáme, zrolujeme (viď video), poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prekryjeme utierkou a počkáme 20 minút.

Medzitým dáme zovrieť vodu v hrnci, vložíme rožky.

Necháme ich variť 30-40 sekúnd.

 

 

Uvarené rožky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Nožom spravíme zárezy, potrieme mliekom.

Dáme piecť na 40-45 minút pri teplote 180°C.

Po vychladnutí môžeme rožky servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay