Všetci mi hovorili, že karfiol pečený v rúre sa s tým vyprážaným nedá ani len porovnať. Podľa mojej skúsenosti je však ten v rúre pečený ešte omnoho lepší. Ja ho dokonca robím úplne bez predvárania, čiže je hotový naozaj expresne. Verím, že aj vy si na ňom pochutnáte!
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu
2 vajcia
Hladká múka
Strúhanka
Trochu svetlého pivo
1 strúčik cesnaku (voliteľné)
Soľ a korenie
Postup:
Karfiol nepredvárame, len ho rozdelíme na malé ružičky. Potom si v jednej miske rozšľaháme vajíčka s pivom, cesnakom a dochutíme soľou. Ten cesnak môžete vynechať, ja ho pridávam skoro všade. :-) V ďalšej miske si nachystáme múku a v tretej strúhanku. Obaľujeme ako klasická trojobal a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený olejom. Uložíme obalené kúsky karfiolu a na každý ukladáme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Mne to vychádza na 45 minút pri 180 stupňoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)