Už nikdy viac karfiol vyprážaný v oleji, toto je fantastické: Keď ho dáte do rúry takto, chutí úplne ako vyprážaný – netreba ani predvárať!

Všetci mi hovorili, že karfiol pečený v rúre sa s tým vyprážaným nedá ani len porovnať. Podľa mojej skúsenosti je však ten v rúre pečený ešte omnoho lepší. Ja ho dokonca robím úplne bez predvárania, čiže je hotový naozaj expresne. Verím, že aj vy si na ňom pochutnáte!

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu

2 vajcia

Hladká múka

Strúhanka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Trochu svetlého pivo

1 strúčik cesnaku (voliteľné)

Soľ a korenie

Postup:

Karfiol nepredvárame, len ho rozdelíme na malé ružičky. Potom si v jednej miske rozšľaháme vajíčka s pivom, cesnakom a dochutíme soľou. Ten cesnak môžete vynechať, ja ho pridávam skoro všade. :-) V ďalšej miske si nachystáme múku a v tretej strúhanku. Obaľujeme ako klasická trojobal a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený olejom. Uložíme obalené kúsky karfiolu a na každý ukladáme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Mne to vychádza na 45 minút pri 180 stupňoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)