plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už nikdy sa nemusíte báť, že z rezňov priberiete: Vypražte ich ako zvyčajne a potom urobte túto fintu – budú bez takmer tuku!

Neviem, či som to čítala tu, alebo inde, ale už mesiac inak nevyprážam inak. Zabudnite na servítky a odkvapkávanie oleja, toto je geniálne a skutočne to nezmení chuť vyprážaného.

Neviem, či som to čítala tu, alebo inde, ale už mesiac inak nevyprážam inak. Zabudnite na servítky a odkvapkávanie oleja, toto je geniálne a skutočne to nezmení chuť vyprážaného.

Potrebujeme:

Mäso na rezne: kuracie, morčacie bravčového

Vajcia

Múku

Strúhanku

Soľ a korenie

Postup:

Ja dávam na mäso aj trochu grilovacieho korenia, ale to je na vás. Ako klasicky osoľte, okoreňte a obaľte – múka, rozšľahané vajce, strúhanka. Nalejte na panvicu olej tak, aby siahala asi do polovice rezňov. Vyprážame na strednom plameni ako zvyčajne – ja som mala kuracie rezne, takže to bolo rýchle, pár minút z každej strany. Teraz tá finta: Kým vyprážam, vedľa horáka s panvicou a rezňami mám hrniec v trom mi vrie voda – je treba, aby bola celý čas vriaca, majte pod ňou stále zapnutý plameň, aj keď len slabučký. Rezeň, keď je hotový, vyberieme z oleja a hneď ponoríme do vody, zasyčí to a vytiahneme. Je to skutočne bleskovka max 2-3 sekundy. Rezeň to nijako nepoškodí, vriaca voda sa za pár sekúnd vyparí (keďže aj povrch rezňa je vriaci) a vy nemusíte pokladať na servítky, rezeň je bez nasiaknutia tukom. Moji chlapi ani nevedeli, že som použila túto fintu, rezne si pochvaľovali, chutili ako normálne. Neverila som tomu ani ja, ale skúsila som a inak už nevyprážam! :-)

Žaneta M.

Najlepšie recepty na dnes