plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už nekupujem v obchode, toto je jednotka: Fantastická KINDER tyčinka za lacný peniaz – vyzerá ako z obchodu a tá chuť!

Smotanový krém uprostred kakaovo-medovej piškóty.

Jedna z radostí detstva a objekt túžby pred chladiacimi boxami supermarketov.

 

 

Smotanový krém uprostred kakaovo-medovej piškóty.

Správne, prinášame vám domáci recept na kinder mliečne rezy.

Vynikajúci recept na lahodné domáce smotanové rezy z portálu nosalty.

Prečo tak milujeme sladkosti z obchodu?

Azda preto, že si ich môžeme kúpiť a vychutnať kedykoľvek?

 

 

Pretože ich nemusíme pripravovať v kuchyni?

Kvôli spomienkam z detstva?

Prečo naša láska k nim pretrváva, aj keď vieme, že sú plné zvýrazňovačov textúry, farbív a konzervačných látok?

 

 

To všetko sú zdanlivo nezodpovedateľné otázky, na ktoré sa tento článok ani nesnaží nájsť riešenie a v podstate ako odpoveď prináša tento recept.

Recept, ktorý prinesie do domáceho prostredia najobľúbenejší kinder mliečny rez.

A ktorý snáď presvedčí aj fanúšikov sladkostí z obchodov, že život existuje aj mimo supermarketov.

 

 

Tajomstvo piškótového cesta

Niekoľko ingrediencií zaručuje, že získame nielen ten najautentickejší možný zážitok z mliečnych rezov, ale aj ten, ktorý je oveľa, oveľa božskejší.

Piškóta získava svoju zasnenú jemnosť vďaka smotane a charakteristickú vôňu získa vďaka medu.

 

 

Na výsledný zážitok to samozrejme nestačí: ak chcete, aby bola piškóta čo najjemnejšia a chute v reze sa spojili, nechajte mliečnu dobrotu odpočívať niekoľko hodín v chladničke.

Tajomstvo krému

Zaujímavé, že krém dostane aj smotanu a med, ale účinok zložiek je tu trochu iný.

 

Jemne kyslá aróma kyslej smotany vynikne lepšie v kombinácii s medom.

Ľahkú a vzdušnú textúru zabezpečuje tuhá šľahačka.

Do krému sa oplatí pridať nejaký ten želatínový fix, inak bude príliš riedky a pri krájaní vytečie z piškót.

 

 

Želírovacieho prípravku samozrejme netreba veľa, textúra chladnutím trochu stuhne.

Na domáce kinder mliečne rezy potrebujeme:

Na piškótové cesto:

1 vajce

75 g kryštálového cukru

75 g medu

85 g masla

75 g kyslej smotany

2 dcl mlieka

200 g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

45 g nesladeného kakaa

štipku soli

 

 

Na krém:

250 g mascarpone

75 g medu

1 vanilkový struk

2 ČL citrónovej kôry

100 g kyslej smotany

1 ČL želatínového fixu

1,5 dcl smotany na šľahanie

25 g práškového cukru

 

 

Postup:

Do misky pridáme vajce, cukor a med.

Mixérom vyšľaháme.

Potom pridáme mlieko, kyslú smotanu, roztopené maslo a vyšľaháme.

 

 

Cez sitko preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.

Metličkou vymiešame cesto bez hrudiek.

Cesto prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Cesto pečieme v predhriatej rúre na 180°C 20 minút.

Hotové cesto necháme úplne vychladnúť a potom ho v strede prekrojíme na polovicu.

V prípade potreby môžeme plát cesta vyrovnať tak, že naň položíme kus papiera na pečenie a zaťažíme ho plechom na pečenie.

 

 

Do samostatnej misky pridáme mascarpone, kyslú smotanu, med, jadierka z vanilkového struku a nastrúhanú citrónovú kôru.

Nakoniec pridáme želatínový fix a mixérom šľaháme do hladka.

V samostatnej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a opatrne vmiešame do mascarpone krému.

 

 

Jednu polovicu cesta potrieme krémom.

Potom uhladíme vrch a položíme naň druhý plát cesta.

Vložíme na pár hodín do chladničky a môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes