Tiež vás baví experimentovať v kuchyni a vymýšľať nové zaujímavé jedlá? Niekedy tie najchutnejšie jedlá vzniknú spojením tých najneobvyklejších postupov a úprav. Napríklad, komu by napadlo pripraviť špagety v bábovkovej forme? Táto šikovná kuchárka vás presvedčí, že práve takto môžete vytvoriť skutočne skvelý a rýchly pokrm celú rodinu. Upečte si chutný špagetový koláč!
Potrebujeme:
Formu na bábovku
300 g špagiet alebo iných cestovín
160 g syra nakrájaného na plátky
2 papriky
1 veľkú cibuľu
1 mrkvu
2 jarné cibuľky
2 paradajky
4 vajcia
1 lyžičku soli
2 lyžice strúhanky
1 lyžicu najemno nastrúhaného parmezánu
1 lyžicu sušenej petržlenovej vňate
1 lyžičku bazalky
Štipku kajenského korenia
4 lyžice mlieka
Čierne mleté korenie
Červenú sladkú papriku
Postup:
Špagety uvaríme v slanej vode Al dente. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
Kým sa špagety varia nakrájame si nadrobno zeleninu aj syr.
Na panvici zohrajme 1 lyžicu oleja a zeleninu orestujeme na strednom plameni po dobu približne 5 minút. Zeleninu môžeme ochutiť soľou, sušeným cesnakom a bylinkami podľa chuti. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Formu na bábovku vymastíme trochou oleja a na dno rovnomerne nasypeme strúhanku.
Vajcia izbovej teploty rozšľaháme v miske mliekom soľou, parmezánom a sušenými koreninami (kajenské, čierne, sladká paprika, bazalka). Potom do zmesi vmiešame aj nadrobno nakrájaný syr.
Keď sú špagety vychladnuté (je dôležité, aby neboli horúce) zmiešame ich s restovanou zeleninou a a dôkladne premiešame. Potom navrstvíme zmes do bábovkovej formy a zalejeme vajíčkovou zmesou.
Vtip prípravy tejto pochúťky spočíva v tom, že cestovinový koláč vložíme do studenej rúry a zapneme ju až potom, ako je forma vo vnútri. Pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút, potom rúru vypneme, ale koláč necháme vo vnútri ešte 15-20 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.ň
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kayotic