plny-hrniec_transparent_negativ.png

Uvarené špagety vložila do bábovkovej formy. Čo vymyslela, zachutí aj vám!

Tie najlepšie jedlá niekedy vzídu z tých najneobvyklejších postupov. Inšpirujte sa skvelým nápadom na prípravu skvelého jedla pre celú rodinu z bábovkovej formy.

Tiež vás baví experimentovať v kuchyni a vymýšľať nové zaujímavé jedlá? Niekedy tie najchutnejšie jedlá vzniknú spojením tých najneobvyklejších postupov a úprav. Napríklad, komu by napadlo pripraviť špagety v bábovkovej forme? Táto šikovná kuchárka vás presvedčí, že práve takto môžete vytvoriť skutočne skvelý a rýchly pokrm celú rodinu. Upečte si chutný špagetový koláč!

Potrebujeme:

Formu na bábovku

300 g špagiet alebo iných cestovín

160 g syra nakrájaného na plátky

2 papriky

1 veľkú cibuľu

1 mrkvu

2 jarné cibuľky

2 paradajky

4 vajcia

1 lyžičku soli

2 lyžice strúhanky

1 lyžicu najemno nastrúhaného parmezánu

1 lyžicu sušenej petržlenovej vňate

1 lyžičku bazalky

Štipku kajenského korenia

4 lyžice mlieka

Čierne mleté korenie

Červenú sladkú papriku

Postup:

Špagety uvaríme v slanej vode Al dente. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.

3292658704_30df920e3e

3292658412_da66d8df5d

Kým sa špagety varia nakrájame si nadrobno zeleninu aj syr.

3291840015_98a81d070f

3292658494_18a8f13532

Na panvici zohrajme 1 lyžicu oleja a zeleninu orestujeme na strednom plameni po dobu približne 5 minút. Zeleninu môžeme ochutiť soľou, sušeným cesnakom a bylinkami podľa chuti. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

3291839969_0d94977d0c

Formu na bábovku vymastíme trochou oleja a na dno rovnomerne nasypeme strúhanku.

Vajcia izbovej teploty rozšľaháme v miske mliekom soľou, parmezánom a sušenými koreninami (kajenské, čierne, sladká paprika, bazalka). Potom do zmesi vmiešame aj nadrobno nakrájaný syr.

3292658648_2fac2699b0

3291839833_c959ca4183

Keď sú špagety vychladnuté (je dôležité, aby neboli horúce) zmiešame ich s restovanou zeleninou a a dôkladne premiešame. Potom navrstvíme zmes do bábovkovej formy a zalejeme vajíčkovou zmesou.

3292658368_11832af607

Vtip prípravy tejto pochúťky spočíva v tom, že cestovinový koláč vložíme do studenej rúry a zapneme ju až potom, ako je forma vo vnútri. Pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút, potom rúru vypneme, ale koláč necháme vo vnútri ešte 15-20 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.ň

3292658282_6d2c33c59b

3292658230_fc269bc614

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kayotic

Najlepšie recepty na dnes