Utopené rezne na maďarský spôsob: Geniálne papanie – mäsko je mäkučké, šťavnaté a fantasticky chutné!

Výborné rezne - my máme radi jemne pikantné - s klobáskou a štipkou pálivej papriky.

Výborné rezne – my máme radi jemne pikantné – s klobáskou a štipkou pálivej papriky.

Potrebujeme:

Rezne krkovička alebo bravčové karé

1 kocka bujónu (masoxu)

0,5 litra vody

strúhanka

2 vajcia (ja do nich pridávam trošku pálivej papriky)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Hladká múka

Soľ, olej

Maďarská klobáska, slaninka , maslo

Postup:

Rezne naklepeme, osolíme a obalíme ich naopak – najskôr do mäska vklepeme strúhanku, potom obalíme v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v múke a osmažíme ich sprudka na oleji. Hneď ich dáme na pekáčik, zalejeme vývarom z bujónu (voda a bujón, ak máte vývar samozrejme použite ten) a na každý rezeň dáme plátok masla, anglickú slaninku a medzi plátky aj kolieska klobásky.

Pečieme asi 30-40 minút, aby rezne nasiakli vývar. Keď sú rezne mäkké, preložíme ich do čistého pekáča, prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu dôjsť. Rezne sú šťavnaté, mäkučké a hlavne vynikajúce. Keď rezne vyberiete z vývaru, môžete ich pokojne uložiť aj na predvarené zemiaky, alebo dokonca lečo (skúšala som a je to výborné). Potom dajte jednoducho ešte zapiecť do rúry a o pár minút môžete hodovať. Vývar, ktorý z mäska ostane môžete použiť na zemiaky, alebo ryžu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)