plny-hrniec_transparent_negativ.png

Utopené rezne na maďarský spôsob: Geniálne papanie – mäsko je mäkučké, šťavnaté a fantasticky chutné!

Výborné rezne - my máme radi jemne pikantné - s klobáskou a štipkou pálivej papriky.

Výborné rezne – my máme radi jemne pikantné – s klobáskou a štipkou pálivej papriky.

 

 

Potrebujeme:

Rezne krkovička alebo bravčové karé

1 kocka bujónu (masoxu)

0,5 litra vody

strúhanka

2 vajcia (ja do nich pridávam trošku pálivej papriky)

Hladká múka

Soľ

olej

Maďarská klobáska

slaninka

maslo

Postup:

Rezne naklepeme, osolíme a obalíme ich naopak.

 

 

Najskôr do mäska vklepeme strúhanku, potom obalíme v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v múke.

Teraz osmažíme ich sprudka na oleji.

Hneď ich dáme na pekáčik.

 

 

Zalejeme vývarom z bujónu (voda a bujón, ak máte vývar samozrejme použite ten).

Na každý rezeň dáme plátok masla, anglickú slaninku a medzi plátky aj kolieska klobásky.

Pečieme asi 30-40 minút, aby rezne nasiakli vývar.

 

 

Keď sú rezne mäkké, preložíme ich do čistého pekáča.

Prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu dôjsť.

Rezne sú šťavnaté, mäkučké a hlavne vynikajúce.

 

 

Keď rezne vyberiete z vývaru.

Môžete ich pokojne uložiť aj na predvarené zemiaky, alebo dokonca lečo (skúšala som a je to výborné).

Potom dajte jednoducho ešte zapiecť do rúry.

 

 

O pár minút môžete hodovať.

Vývar, ktorý z mäska ostane môžete použiť na zemiaky, alebo ryžu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes