Moja starká sype cestoviny do POHÁROV NA ZAVÁRANIE a varí na plameni: Keby moderní ľudia poznali dôvod, boli by poriadne PREKVAPENÍ!

V neistých časoch, ako sú tieto, sa mnohí pohrávajú s myšlienkou vytvorenia zásob jedla.

 

 

Ceny neustále rastú a mnohé potraviny sa dajú po určitej forme spracovania skladovať aj dlhodobo. 

Naučte sa tento trik, vďaka ktorému vám cestoviny vydržia aj 20 rokov!

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja.

Ako uskladniť cestoviny

Potrebujeme:

cestoviny

čisté zaváraninové poháre s viečkami

 

 

Postup:

Ako prvé si pripravíme suché a čisté zaváraninové poháre a cestoviny, ktoré chceme uskladniť. 

Cestoviny nasypeme do pohárov, ktoré naplníme až po vrch a poukladáme aj s viečkami na plech.

 

 

Vložíme do studenej rúry, aby nám poháre nepraskli.

Až teraz rúru zapneme na 100 °C.

Pri tejto teplote necháme cestoviny v rúre po dobu 90 minút, viečka však vyberieme po 10 minútach. 

 

 

Potom vrch pohárov utrite suchou utierkou a uzavrite viečkami.

Viečka musia dobre priľnúť.

Používajte ochranné rukavice, pretože poháre sú samozrejme horúce.

 

 

Keď poháre vychladnú, stredná časť viečka klesne a vtedy viete, že sa postup podaril.

Poháre s cestovinami skladujte na tmavom chladnejšom mieste.

Vďaka tomuto postupu vám vydržia aj 20 rokov!

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu na konci článku.

Unikátny spôsob skladovania kuracieho mäsa: Vydrží bez chladničky až 12 mesiacov!

 

 

Konzervovanie mäsa nebolo nikdy jednoduchšie!

Takto vám kuracie mäso vydrží až 12 mesiacov bez toho, aby ste ho mali v chladničke.

Unikátny spôsob skladovania mäsa.

 

 

Potrebujeme:

4 kg kuracieho mäsa

4 ČL soli

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

4 PL octu

4 cibule

1 zväzok petržlenu

Postup:

Kuracie mäso si najskôr dôkladne umyjeme.

Potom ho rozložíme na papierové utierky a utrieme dosucha. 

Teraz si kúsky kuraťa vložíme do misy.

Zasypeme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a zalejeme octom.

 

 

Rukami dobre premiešame.

Cibuľu si očistíme, nakrájame na kolieska a vložíme do misy.

Petržlenovú vňať si nasekáme na menšie kúsky, vložíme k cibuli, osolíme a premiešame.

Nachystáme si čisté litrové zaváraninové poháre.

Na spodok navrstvíme cibuľu.

 

 

Vložíme mäso a navrch opäť naukladáme cibuľu.

Navrch môžete uložiť ešte jeden kúsok mäsa, ak sa zmestí a potom poháre pevne uzavrieme viečkom. 

Do širšieho hrnca položíme na dno bavlnenú utierku.

Potom doňho naukladáme vedľa seba poháre s mäsom.

 

 

Poháre zalejeme až po viečko vodou, hrniec prikryjeme pokrievkou.

Vodu privedieme do varu. 

Varíme 5 – 6 hodín na miernom ohni.

 

 

Po uplynutí tejto doby hrniec odokryjeme, necháme vychladnúť, potom poháre vyberieme a utrieme dosucha.

Po úplnom vychladnutí bude mať šťava, ktorú pustilo mäso, želatínovú konzistenciu.

Skladujeme na tmavom a chladnom mieste, kde teplota nepresiahne 10 °C.

Veľa šťastia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie