Bombastický recept na čerešne BEZ STERILIZÁCIE: Spracujte si úrodu na zimu úplne BEZ CUKRU a potom už len otvoríte pohár!

Ak ste mali bohatú úrodu čerešní, potom máme pre vás skvelý recept, ako si ich uskladniť aj na zimu. 

 

 

Bez cukru, bez sterilizácie a v zime budú hotovým pokladom do koláčov, aj dezertov.

Postup je veľmi jednoduchý!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála УХ ТЫ, КУХНЯ. 

Potrebujeme:

čerešne

sterilizované poháre

vriacu vodu

100 ml studenej vody

1/4 PL kyseliny citrónovej na každý pohár

Postup:

Poháre si naplníme umytými čerešňami až po vrch.

 

 

Následne si do hrnca nalejeme vodu.

Necháme ju zovrieť.

Vriacu vodu nalejeme do pohárov s čerešňami.

Zavrieme viečkom (zľahka). 

 

 

Poháre zabalíme do teplej deky alebo prikrývky.

Necháme stáť 20 – 30 minút.

Po uplynutí tejto doby vodu z pohárov zlejeme do hrnca.

Dolejeme ešte 100 ml studenej vody.

 

 

Prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu. 

Do každého pohára na vrch nasypeme kyselinu citrónovú.

Čerešne opäť zalejeme, tentokrát vriacou šťavou.

 

 

Poháre môžeme pevne uzavrieť viečkami.

Skladujeme na chladnom tmavom mieste.

Druhú časť čerešní môžeme zmraziť, avšak predtým ich vykôstkujeme.

Čerešne je dobré predtým vykôstkovať napríklad pomocou tenkej slamky.

 

 

Vykôstkované čerešne vložíme do mraziacich vrecúšok.

Vytlačíme vzduch.

Odložíme do mrazničky.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash