plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj svokor dáva do fašírok JEDNU špeciálnu PRÍSADU, ktorú tam nikto iný nepridá: Sú 10-krát chutnejšie a každý chce vedieť prečo!

Vynikajúce cestovinové fašírky, aké ste ešte neochutnali.

Pripravené zo zbytkov jedál v kuchyni „za pár drobných“ – ich nezameniteľná chuť si vás získa.

 

 

Viete, v čom spočíva tajomstvo chuti a jemnej textúry týchto fašírok?

Odpoveďou je prísada, ktorú do fašírok asi nikto iný nepridáva – uvarené a nakrájané cestoviny, neuveríte, aký fantastický je výsledok.

Vynikajúci recept na neodolateľné cestovinové fašírky z youtube kanála Fartuch na tropie smaku.

Potrebujeme:

500 g špagiet

1/2 kuracích pŕs

 

 

4 jarné cibuľky

100 g syra

1 strúčik cesnaku

2 vajcia

 

 

3 PL pšeničnej múky

sušené oregano

1/2 ČL mletej papriky

štipku sušeného čili

štipku soli

mleté čierne korenie

strúhanku

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Na tvrdej podložke nakrájame uvarené špagety na menšie kúsky.

Vložíme ich do misky.

Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky.

Prsia pridáme do misky so špagetami.

 

 

Ďalej pridáme na malé kolieska nakrájanú cibuľku.

Nasypeme nastrúhaný syr.

 

 

Strúčik cesnaku roztlačíme nožom, nakrájame a pridáme do misky.

Pridáme vajcia, múku a oregano.

 

 

Potom pridáme mletú papriku, čili, soľ a mleté korenie.

Všetko spolu zmiešame rukou.

 

 

Ruky si namočíme vo vode a zo zmesi vyformujeme fašírky.

Fašírky poukladáme na podložku.

Do samostatnej misky si pripravíme strúhanku.

Fašírky v nej dôkladne obalíme.

 

 

Na panvici rozpálime olej.

Vložíme fašírky a smažíme ich z oboch strán do zlatista.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes