plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úplne luxusný orechový zákusok: Pre návštevy aj len tak, ku kávičke!

Skvelý zákusok, ktorý sa oplatí vyskúšať. Najmä vtedy, ak patríte k milovníkom orechových rezov.

Skvelý zákusok, ktorý sa oplatí vyskúšať. Najmä vtedy, ak patríte k milovníkom orechových rezov.

Potrebujeme:

4 bielky

150 g kr. cukru

150 g mletých vlašských orechov

2 lyžice nadrobno nasekaných vlašských orechov

Na krém:

4 žĺtky

150 g kr. cukru

2 lyžice hladkej múky

150 g zmäknutého masla

2 lyžice mletých vlašských orechov

Postup:

Bielky ušľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme aj cukor, orechy – oba druhy (namleté aj nasekané). Navrstvíme na plech vystlaný papierom a upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov po dobu asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť.

Na krém si ušľaháme žĺtky s cukrom nad parou. Šľaháme asi 10 minút, potom pridáme aj múku a stále šľaháme, kým zmes nie je krémová a hustá. Necháme vychaldnúť, primiešame strúhanú citrónovú kôru a nakoniec po lyžičkách aj našľahané maslo.

Krém navrstvíme na cesto, uhladíme a posypeme orieškami. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes