Skvelý zákusok, ktorý sa oplatí vyskúšať. Najmä vtedy, ak patríte k milovníkom orechových rezov.
Potrebujeme:
4 bielky
150 g kr. cukru
150 g mletých vlašských orechov
2 lyžice nadrobno nasekaných vlašských orechov
Na krém:
4 žĺtky
150 g kr. cukru
2 lyžice hladkej múky
150 g zmäknutého masla
2 lyžice mletých vlašských orechov
Postup:
Bielky ušľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme aj cukor, orechy – oba druhy (namleté aj nasekané). Navrstvíme na plech vystlaný papierom a upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov po dobu asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť.
Na krém si ušľaháme žĺtky s cukrom nad parou. Šľaháme asi 10 minút, potom pridáme aj múku a stále šľaháme, kým zmes nie je krémová a hustá. Necháme vychaldnúť, primiešame strúhanú citrónovú kôru a nakoniec po lyžičkách aj našľahané maslo.
Krém navrstvíme na cesto, uhladíme a posypeme orieškami. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika