Úplne jednoduchá finta, vďaka ktorej budú zemiaky chutiť ako nové, aj uprostred zimných mesiacov!

Milujeme tipy našich babičiek zo zažltnutých stránok starých kuchárskych kníh. Sú totiž úplne jednoduché a so stopercentnou istotou platia aj dnes.

Milujeme tipy našich babičiek zo zažltnutých stránok starých kuchárskych kníh. Sú totiž úplne jednoduché a so stopercentnou istotou platia aj dnes. Prinášame vám skvelú fintu, ako získať extra chutné a jemné zemiaky, ktoré chutia ako nové aj po celých mesiacoch od zberu

Ako na to?

1. Zemiaky v šupke vložte do hrnca a pridajte toľko vody, aby zemiaky celkom pokrývala.

2. Vodu zľahka osolíme ako zvyčajne, avšak pridáme do nej aj 1-2 lyžičky cukru.

3. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme vodu s tým, že na dne necháme len malé množstvo.

4. Zemiaky ešte na chvíľu preložíme na malý plameň tak, že hrniec párkrát zatrasieme a následne vypneme a necháme vychladnúť.

Zemiaky budú mať omnoho lepšiu chuť a to najmä vtedy, keď sú staršie!

Ďalšie tipy pre lepšie zemiaky:

Pri varení zemiakov k nim vždy dajte aj kúsok čerstvej mrkvy. Nie je to na ozdobu, ani kvôli farbe, karotén, ktorý obsahuje mrkva totiž dokáže ochrániť vitamín C v zemiakoch (a tie ho vôbec nemajú málo). Ide o veľmi jednoduchý, no veľmi užitočný tip, ako vyťažiť z obľúbenej potraviny maximum.

Keď naše babičky chceli, aby mali staršie zemiaky lepšiu chuť, do vody okrem cukru pridávali aj trochu mlieka alebo citrónovú šťavu.

Zemiaky varené v šupke neprastknú, ak do vody pridáte lyžičku octu.

Ak chcete, aby boli zemiaky uvarené skôr, pridajte do vody trochu prášku do pečiva.

Ak chcete, aby boli zemiaky pečené v rúre chrumkavejšie, posypte ich pred pečením trochou múky alebo strúhanky.

Dnes najobľúbenejšie