Nesmrteľná pomazánka zo škôlky: Koniec paštétam z obchodu, je to také fantastické, že nevadí ani starší chlebík!

Výborná nátierka, ktorú poznáme ešte zo škôlky – poctivá, žiadne konzervanty, žiadna chémia – určite vyskúšajte. Môžu ju aj škôlkári, ale pozor na soľ a čierne mleté korenie. Ja robím aj z grilovaného a pečeného kuracie mäska!

Potrebujeme:

200 g uvarené kuracie mäso

2 ks vajce

50 g cottage syr, tavený syr alebo iný mäkký syr

50 g maslo

2 PL majonéza

2 strúčiky cesnaku

podľa chuti soľ

podľa chuti mletá červená paprika

podľa chuti mleté čierne korenie

Postup:

Uvarené kuracie mäso pomelieme na mlynčeku na mäso. Vajíčka uvaríme na tvrdo. Uvarené vajíčka nakrájame na drobno a dáme do misky. Pridáme pomleté kuracie mäso, tavený syr, zmäknuté maslo, majonézu a pretlačený cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a červenou paprikou. Podávame s čerstvým pečivom, ozdobené paradajkou a petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Dnes najobľúbenejšie