Úplne fantastické prekladané mäsko v horčicovej marináde: Stačí len uložiť do misy, potrieť smotanou a máte perfektný obed!

Výborný recept na prekladanú misu s mäsom, zemiakmi a kyslou smotanou. Je to úplne jednoduché a pritom výborné jedlo!

Výborný recept na prekladanú misu s mäsom, zemiakmi a kyslou smotanou. Je to úplne jednoduché a pritom výborné jedlo!

Potrebujeme:

800 g mäsa (bravčová panenka, bravčové karé, stehno…)

1 kg zemiakov očistených a nakrájaných na kolieska

200 g syra

4 lyžice kyslej smotany

1 lyžica horčice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice oleja

Soľ s korenie (korenie na mäso, mletá paprika, sušený cesnak)

Postup:

Mäso nakrájame na plátky, naklepeme pod fóliou. Ochutíme koreninami, soľou, pridáme horčicu, olej a premiešame. Prikrijeme a necháme marinovať.

Misu vymastíme olejom a vrstvíme nakrájané marinové mäso, nakrájané zemiaky, potrieme smotanou, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 1 hodinu pri teplote 180 stupňov.

Potom posypeme syrom a necháme ešte dopiecť odokryté. Keď sa syr rozpustí a zapečie sa dozlatista.