Výborný recept na prekladanú misu s mäsom, zemiakmi a kyslou smotanou. Je to úplne jednoduché a pritom výborné jedlo!
Potrebujeme:
800 g mäsa (bravčová panenka, bravčové karé, stehno…)
1 kg zemiakov očistených a nakrájaných na kolieska
200 g syra
4 lyžice kyslej smotany
1 lyžica horčice
2 lyžice oleja
Soľ s korenie (korenie na mäso, mletá paprika, sušený cesnak)
Postup:
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme pod fóliou. Ochutíme koreninami, soľou, pridáme horčicu, olej a premiešame. Prikrijeme a necháme marinovať.
Misu vymastíme olejom a vrstvíme nakrájané marinové mäso, nakrájané zemiaky, potrieme smotanou, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 1 hodinu pri teplote 180 stupňov.
Potom posypeme syrom a necháme ešte dopiecť odokryté. Keď sa syr rozpustí a zapečie sa dozlatista.