Úplne fantastické prekladané mäsko: Urobte pár zárezov, naplňte a máte perfektnú večeru, alebo slávnostný obed!

Jeden z najlepších mäsových receptov, aké som kedy jedlo. Neskutočne chutné a šťavnaté mäsko!

Jeden z najlepších mäsových receptov, aké som kedy jedlo. Neskutočne chutné a šťavnaté mäsko!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krvkovičky bez kosti alebo bravčového karé bez kosti

2 rajčiny

100-200 g slaninky

100-200 g tvrdého syra

3 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 červenú papriku

Voliteľné: štipľavú klobásu

Marináda:

1 lyžicu citrónovej šťavy

2-3 lyžice sójovej omáčky

1 lyžicu horčice

2 lyžice oleja

Postup:

Mäso umyjeme, dôkladne osušíme a spravíme na ňom hlboké zárezy tak, aby sme mäso neprerezali (ako keby ste mäso krájali na 1-1,5 hrubé plátky s tým, že mäso celkom neprekrojíte).

V miske zmiešame všetky prísady na marinádu a mäso natrieme na všetkých stranách – aj v zárezoch. Potom posypeme soľou a korením, zabalíme do fólie a necháme marinovať približne 10 hodín.

Paradajky aj papriku umyjeme a nakrájame na plátky, rovnako na plátky nakrájame aj syr a cesnak. Do každého zárezu vložíme 1 plátok paradajky, 1 plátok syra, 1 plátok slaninky  a cesnaku. Prípadne môžeme huby, šunku… Na vrch uložíme kúsok papriky.

Mäso zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 50-60 minút.

Mäso podávame s pečivom alebo s prílohou. Môžeme podávať na teplo aj na studeno.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)