Kto pozná tento recept, nepotrebuje už iné recepty: Univerzálny vanilkový krém do všetkých dezertov!

Tento krém mám v svojej kuchárskej knihe zapísaný už roky a vždy viem, že mi stačí len tento jeden recept pre dezerty mnohých chutí. Stačí doň pridať  likér, čokoládu, orechy, tvaroh alebo ovocie a máte dezerty od výmyslu sveta. Na všetky vám stačí poznať tento základný recept. Pre mňa osobne je to veľká pomoc a navyše chutí vynikajúco.

Poznámka: Všetky prísady musia mať izbovú teplotu, aby sa krém nezrazil

Potrebujeme:

400 ml mlieka

150 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 g Gustina (kukuričného škrobu) alebo Zlatého klasu

150 g masla

Rum podľa chuti

Voliteľné: Likér, mleté orechy, kakao, granko, čokoládu. karamelové salko (ak pridávate salko, uberte cukor)…

Postup:

Polovicu mlieka si prelejeme do hrnca, pridáme oba druhy cukru a preložíme na plameň.  V druhej polovici si dobre rozmiešame žĺtky, prášok (pudingový alebo škrob) a keď mlieko v hrnci začne vrieť, zložíme ho z plameňa a pomaly doň vmiešame žĺtkovú zmes. Dobre premiešame, uložíme opäť na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a keď je vlažný, trochu ho prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo a rum. Základný krém je hotový. Do krému môžete vmiešať prísady podľa chuti a vytvárať tak množstvo rôznych chutí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)