plny-hrniec_transparent_negativ.png

Univerzálny tvarohový krém, ktorý spraví z každého dezertu luxusnú maškrtu: Jednoduchá príprava a miliónová chuť!

Ak nemáte v obľube ťažké maslové krémy, vyskúšajte tento svieži krém s tvarohom podľa receptu z youtube.

Z každého dezertu spraví luxusnú maškrtu!

 

Potrebujeme:

250 g tvarohu

180 g masla

50 g práškového cukru

50 g kondenzovaného mlieka

Voliteľné:

 

 

Kúsky čokolády

Vanilková esencia

Rumová esencia

Potravinárske farbivo

Karamelové salko

Kakao (ak chcete tmavý krém)

Poznámka:

Ak chcete zdravšiu verziu krému, môžete použiť nesladené kondezované mlieko a na sladenie použiť stéviu alebo brezový cukor.

Postup:

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.

 

 

Maslo s cukrom vyšľaháme do peny pri najvyšších otáčkach.

V samostatnej miske si zmiešame tvaroh s kondenzovaným mliekom.

Vyšľaháme tyčovým mixérom.

 

 

Potom obe hmoty (maslovú, aj tvarohovú so salkom) spojíme pomocou stierky ľahkým premiešavaním zdola nahor.

Krém by mal mať nadýchanú konzistenciu.

 

 

Hotovo.

Teraz môžete krém použiť na dezerty podľa vlastného výberu.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Druhý recept: Karamelový krém

Potrebujeme:

300 g masla

120 g práškového cukru

 

 

30 ml vriacej vody

220 g uvareného kondenzovaného mlieka

Postup:

Ako prvé si dôkladne zmiešame cukor s vriacou vodou tak, aby neostali hrudky.

Maslo si vyšľaháme do peny.

 

 

Cukor rozpustený vo vode postupne zašľaháme do masla.

Nakoniec po lyžičkách zašľahávame kondenzované mlieko.

A to je všetko.

 

 

Krásny nadýchaný čokoládový krém hotový za pár minút.

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes