plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite tieto 4 suroviny a máte UNIVERZÁLNY krém na všetky zákusky, dezerty, torty aj poháre: BEZ vajec a masla!

Tento krém je vynikajúci v tom, že je ľahký, veľmi rýchly a naozaj veľmi, veľmi chutný.

 

 

Používam ho prakticky do všetkých dezertov – pečených aj nepečených.

Krém môže mať vždy inú príchuť – čokoládovú, vanilkovú, kokosovú….

Všetko závisí len od prísad, ktoré použijete.

 

 

Výborný dezert som našla na kanáli Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

500 ml šľahačkovej smotany

300 g mascarpone

500 g jahodového jogurtu (príchuť jogurtu obmieňam podľa toho, akú chuť chcem získať

50 g práškového cukru

Voliteľné:

 

 

Vanilková esencia

Strúhaný kokos

Orechy

Čokoláda

Postup:

 

 

Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu.

Vezmeme šľahač a vyšľaháme na tuhú smotanu.

Ak chcete, môžete pridať aj stužovač, ale ja nepridávam, mám skúsenosť, že krém drží dobre.

 

 

Teraz do šľahačky pridáme ostatné prísady.

Pridáme mascarpone.

Nakoniec aj jogurt a práškový cukor.

 

 

Ešte raz spolu všetko prešľaháme.

A teraz je krém hotový.

Podľa chuti môžete pridať kokos, strúhanú čokoládu, vanilkovú arómu, alebo zmeniť príchuť jogurtu.

 

 

Krém je vynikajúci na plnenie aj zdobenie dezertov.

Je ľahký a veľmi rýchly.

Ideálny napríklad aj na studené krémové poháre.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes