Univerzálne hrnčekové cesto na koláče – rýchle, lacné a výborné: 5-minút prípravy, je vláčne a aj na druhá deň výborné!

Veľmi jednoduchá a blesková príprava - zvládne to naozaj každý, aj môj manžel. Ideálny recept, keď sa ponáhľate.

Veľmi jednoduchá a blesková príprava – zvládne to naozaj každý, aj môj manžel. Ideálny recept, keď sa ponáhľate.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček vody

2 vajcia

1/2 hrnčeka oleja

1 van. cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 sáčku pudingu

1 prášok do pečiva

1 necelý hrnček cukru

Voliteľné: ovocie, želatína, kyslá smotana, tvaroh, posýpka, strúhaná čokoláda, kakao

Postup:

Všetky suroviny zmiešame v mise, vznikne krásna hladká tekutá hmota, ktorú vylejem na plech vyložený papierom na pečenie (kto nie je zvyknutý, tak na vymastený a vysypaný plech ..). Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Táto piškóta je fantasticky vláčna, nie je suchá a je výborná aj na ďalší deň.

Ak chcete, môžete do polovice cesta pridať kakao, môžete preliať želatínou, potrieť šľahačkou, kyslou smotanou a posypať čokoládou – hneď máte namiesto koláča perfektný zákusok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)