Veľmi jednoduchá a blesková príprava – zvládne to naozaj každý, aj môj manžel. Ideálny recept, keď sa ponáhľate.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček vody
2 vajcia
1/2 hrnčeka oleja
1 van. cukor
1/2 sáčku pudingu
1 prášok do pečiva
1 necelý hrnček cukru
Voliteľné: ovocie, želatína, kyslá smotana, tvaroh, posýpka, strúhaná čokoláda, kakao
Postup:
Všetky suroviny zmiešame v mise, vznikne krásna hladká tekutá hmota, ktorú vylejem na plech vyložený papierom na pečenie (kto nie je zvyknutý, tak na vymastený a vysypaný plech ..). Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Táto piškóta je fantasticky vláčna, nie je suchá a je výborná aj na ďalší deň.
Ak chcete, môžete do polovice cesta pridať kakao, môžete preliať želatínou, potrieť šľahačkou, kyslou smotanou a posypať čokoládou – hneď máte namiesto koláča perfektný zákusok.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)