Toto cesto je u nás v rodine už dlhé roky. Kedysi mi ho poradila pani cukrárka, ktoré vo veľkom piekla aj na svadby a oslavy v našom kraji, jej pečivo bolo vždy veľmi vyhľadávané a preto som za tento recep veľmi vďačná. Pečivo je veľmi lahodné, chutné a mäkučké.
Na strojčekov, lepené aj vykrajované pečivo
Z cesta môžete pomocou špeciálneho nástavca prirpaviť tradičné strojčekové pečivo, vykrajovať alebo lepiť od výmyslu sveta. 1 cesto použijete na všetko vaše pečenie.
Potrebujeme:
600 gramov múka polohr.
200 gramov Zlatý klas (5 balíčkov)
250 gramov prášková cukor
250 gramov hera alebo maslo
2 kusy vajcia
Postup:
Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň 2 hodiny.
Najlepšie cesto urobiť večer a ráno ho spracovávať.
Cesto robíme cez mäsový mlynček so špeciálnym nástavcom, alebo striekacou pištoľou na časové pečivo.
Prípadne môžeme rozvaľkať na plát a vykrajovať.
Po upečení pásiky zlepujeme lekvárom a máčame do čokolády.
Pečivo je vynikajúce a dlho vydrží, navyše je mäkučké a veľmi chutné. Vďaka zlatému klasu aj krásne rozvoniava.