Univerzálna rajčinová omáčka do pohárov- netreba ani zavárať: Fantastická na pizzu, cestoviny aj na hrianky!

Výborný recept na domácu paradajkovú omáčku. my ju dávame na špagety, na pizzu k mäsu aj ako základ výborných domácich nátierok. 

Výborný recept na domácu paradajkovú omáčku. my ju dávame na špagety, na pizzu k mäsu aj ako základ výborných domácich nátierok.

Potrebujeme:

1 kilogram lúpaných paradajok v konzerve (môžu byť aj čerstvé)

1 strednú cibuľu

5 strúčikov cesnaku

soľ, korenie

bazalka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

olivový olej

Postup:

Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a speníme v hrnci na oleji. Pridáme bazalku, soľ a korenie. Chvíľu podusíme a pridáme paradajky. Ak budete pracovať s čertvými paradajkami, ja ich najskôr sparím a odstránim šupku, nakrájam a pridávam do hrnca. Zmes dusíme pár minút, kým nám omáčka nezačne hustnúť. Teraz máme dve možnosti.

Buď zmes nalejeme do zaváraninových pohárov, na vrch prilejeme asi pol centimetrovú vrstvu olivového oleja a poháre dáme do chladničky, kde vydržia pomerne dlho, prípadne do mrazničky. Omáčku si však môžete dať do sterilizovaných pohárov, zaviečkovať a uložiť do komory. Takto zavarená omáčka vydrží aj rok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)