plny-hrniec_transparent_negativ.png

Unikátny spôsob skladovania kuracieho mäsa: Vydrží bez chladničky až 12 mesiacov!

Konzervovanie mäsa nebolo nikdy jednoduchšie!

Takto vám kuracie mäso vydrží až 12 mesiacov bez toho, aby ste ho mali v chladničke.

Unikátny spôsob skladovania mäsa.

 

 

Nechajte sa inšpirovať týmto návodom z youtube.

Potrebujeme:

4 kg kuracieho mäsa

4 ČL soli

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

4 PL octu

4 cibule

1 zväzok petržlenu

Postup:

Kuracie mäso si najskôr dôkladne umyjeme.

Potom ho rozložíme na papierové utierky a utrieme dosucha. 

 

 

Teraz si kúsky kuraťa vložíme do misy.

Zasypeme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a zalejeme octom.

Rukami dobre premiešame.

Cibuľu si očistíme, nakrájame na kolieska a vložíme do misy.

Petržlenovú vňať si nasekáme na menšie kúsky, vložíme k cibuli, osolíme a premiešame.

Nachystáme si čisté litrové zaváraninové poháre.

Na spodok navrstvíme cibuľu.

 

 

Vložíme mäso a navrch opäť naukladáme cibuľu.

Navrch môžete uložiť ešte jeden kúsok mäsa, ak sa zmestí a potom poháre pevne uzavrieme viečkom. 

Do širšieho hrnca položíme na dno bavlnenú utierku.

Potom doňho naukladáme vedľa seba poháre s mäsom.

Poháre zalejeme až po viečko vodou, hrniec prikryjeme pokrievkou.

Vodu privedieme do varu. 

Varíme 5 – 6 hodín na miernom ohni.

 

 

Po uplynutí tejto doby hrniec odokryjeme, necháme vychladnúť, potom poháre vyberieme a utrieme dosucha.

Po úplnom vychladnutí bude mať šťava, ktorú pustilo mäso, želatínovú konzistenciu.

Skladujeme na tmavom a chladnom mieste, kde teplota nepresiahne 10 °C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes