plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ukrajinské zemiakové placky: Ak ste už prejedení klasických zemiakových placiek, skúste toto vylepšienie – lepšie placky sme hádam ešte nejedli!

Výborný nápad, ako pripraviť obľúbenú pochúťku - zemiakové placky trochu inak. Vyskúšajte ich tentokrát na ukrajinský spôsob a máte perfektný a sýty obed pre celú rodinu. 

Výborný nápad, ako pripraviť obľúbenú pochúťku – zemiakové placky trochu inak. Vyskúšajte ich tentokrát na ukrajinský spôsob a máte perfektný a sýty obed pre celú rodinu.

Potrebujeme:

8 stredne veľkých zemiakov

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1 vajíčko

2-3 polievkové lyžice múky

soľ

korenie podľa chuti

Plnka: mleté mäso, soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Na jemnom strúhadle nastrúhame zemiaky, cesnak a cibuľu – premiešme.

Pridáme soľ, korenie, vajce a múku – vymiešame jednotné cesto.

Mleté mäso ochutíme soľou a korením.

Na panvicu dáme olej, pekne rozpálime, dáme lyžičku nastrúhaných zemiakov, vyformujeme do podoby placky, na to dáme mleté mäso, urobíme neveľkú placku, prikryjeme zase lyžičkou zemiakov.

Pečieme z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes