Uhorky zalievam vodou s jednou TAJNOU prísadou: Vďaka tomu zbieram úrodu plnými vedrami!

Už dlhé roky sa pestujú v domácich záhradkách a svojou chuťou pripomínajú idylické prázdniny u starej mamy.

 

 

Čo však robiť, aby bola úroda bohatá a chutná?

Navrhujeme, ako zalievanie uhoriek zlepší ich kvalitu.

Výborne poslúžia ako príloha k sendvičom a letným šalátom, ako aj na prípravu zaváranín.

Obsahujú množstvo vitamínov a živín, ktoré dodajú nášmu telu to, čo potrebuje.

 

 

Podomácky vyrobený kondicionér na uhorky podporí ich plodenie na maximum.

Pravidelné zalievanie uhoriek je mimoriadne dôležitou témou

Uhorky pozostávajú až z 96% vody, čo z nich robí ideálne a ľahko stráviteľné letné jedlo.

Preto je pravidelné zalievanie dostatočným množstvom vody kľúčové, aby zostali sladké.

V opačnom prípade sa táto zelenina vysuší, kvety opadnú a úroda bude slabá a horká.

 

 

Tieto rastliny obľubujú aj vlhkú pôdu, z ktorej získavajú všetky potrebné živiny.

Okrem toho sa oplatí z času na čas poskytnúť zelenine správnu výživu.

Účinky správnej starostlivosti určite prekonajú tie najdivokejšie očakávania každého záhradkára.

Uhorkový „kondicionér“

Domáce hnojivo na uhorky je lacný a efektívny spôsob, ako niekoľkonásobne zvýšiť úrodu. V podstate nejde ani o hnojivo, ale o zálievku s jednou prísadou.

My tomu hovoríme „kondiconér“ na uhorky.

 

 

Tajnou ingredienciou je cukor, ktorý uhorky milujú.

Stačí zohriať 1 liter vody a potom do nej pridať asi 3 lyžičky cukru.

V ďalšom kroku ingrediencie dôkladne premiešajte, kým sa úplne nerozpustia.

Glukóza obsiahnutá v cukre pomôže uhorkám vytvárať veľké množstvo kvetov.

 

 

Nakoniec necháme zmes vychladnúť a až potom zalejeme všetky plodiny.

V dôsledku toho budú uhorky väčšie ako zvyčajne a chutné.

Okrem cukru môžete pridať aj 50 g pekárskeho droždia, vďaka ktorému zelenina vystrelí ako nikdy predtým.

 

 

Zalievanie uhoriek cukrovou vodou prinesie veľkolepé výsledky.

Ako často zalievať uhorky?

Pravidelnosť v šľachtení rastlín, najmä uhoriek, je základom, ktorý dáva skvelé výsledky.

Okrem toho dobré hnojenie cukrom zvýši bujnosť kríkov a zeleninových súkvetí.

Nezabúdajte však, že zeleninu neprelievajte, aj tým ju poškodíte.

Preto je potrebné nájsť tzv zlatá stredná cesta, vďaka ktorej nám každý sused bude závidieť uhorky.

Lyžička do každého črepníka

 

 

Takmer všetky kvitnúce izbovky milujú sladké (dokonca aj kvitnúce kaktusy) – samozrejme, nie vo veľkej dávke, avšak trocha cukru v zálievky ich dokáže stimulovať a nabiť energiou.

Cukor môžete jednoducho pridávať pred zálievkou – 1/2 lyžičky na črepník s priemerom najmenej 10 cm (jednoducho rozsypeme na pôdu), alebo pripraviť zálievku s cukrom. ½ lyžičky cukru na 250 ml vody.

Používame ako simulant 1x za mesiac, v období pred kvitnutím (keď rastlina začína nahadzovať puky).

Na vresy v črepníku

 

 

Vresy pestujem v črepníku a vždy som sa mala probém, že mi rýchlo vyschli a nedarilo sa im.

Sestra mi poradila, aby som raz 7 dní pridala do vody na zálievku aj cukor.

Rozpustím asi 1 lyžičku cukru vo vode na zálievku a polievam takto všety vresy v črepníku.

Výsledkom je kvitnutie počas celej jesene a zimy!

Zničí háďatká v záhrade

Ak rastliny vo vašej záhrade vyzerajú nezdravo a na koreňoch sa im objavujú uzliny, pravdepodobne sa stali obeťami nájazdu háďatiek.

Tieto drobné červy napádajú korene.

Útoku nenápadných škodcov zabránite, ak im pripravíte nehostinné prostredie z cukru.

Na každých 25 štvorcových metrov záhrady rozsypte zhruba 2 kilogramy cukru.

Mikroorganizmy živiace sa cukrom tak zvýšia množstvo organických látok v pôde a svojou činnosťou vytlačia nebezpečných votrelcov.

Záhradkár a kvetinár v jednom – muškáty mi kvitnú až do novembra

Vädnú vám kvety a neviete čo s tým? Posvieťte si lepšie na ich korene, problémom môžu byť hlísty, ktoré ich napádajú.

Skúste preto do zeminy pridať cukor, ktorý podporí aktivitu prospešných baktérií a mikroorganizmov.

Tie sa postarajú o maximálne nepriateľské prostredie pre ďalšie hlísty.

Cukor je vhodné spolu s octom pridávať raz za čas do vody pri bežnom polievaní.

Približne dve lyžice cukru a dve lyžice octu na pol litra vody vám zabezpečia extra výživu pre kvety.

A aby boli také krásne nielen v záhrade, ale aj vo váze, cukor s octom pre dlhšiu čerstvosť pridajte aj do nej.

Tip od fanúšičky:

Zakvitnuté muškáty si dávam po sezóne do interiéru a ešte dlho mi kvitnú za oknom.

Do zálievky im sem-tam pridávam aj trochu cukru a keď približne v decembri prestanú kvitnúť, očistím korene od hliny (dobre oklepem) zabalím do novinového papiera a tak uložím do kartónových krabíc.

Po minulé roky som vôbec nestrihala, tento rok som ale dlhé výhony odstrihla, aby sa vpratali do krabice.

Skladujem v tme v suchej a tmavej pivnici.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie