Zaváranie už neriešim a uhorky chutia fantasticky: Uhorky stačí len dať do pohárov a zaliať, už po pár dňoch môžete ochutnať!

Tento recept máme už celé roky. Je to bez zavárania a uhorky sú naozaj veľmi dobré.

Tento recept máme už celé roky. Je to bez zavárania a uhorky sú naozaj veľmi dobré.

Potrebujeme:

uhorky nakladačky (5-7cm)

cibuľa

mrkva (voliteľné)

vetvičky kôpru

nálev:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 l vody

0,5 l octu

1 Deko

65 koliesok sacharínu (toto množstvo vystačí na 5-6 pohárov s obsahom 720ml)

Postup:

Uhorky starostlivo umyjeme a necháme trochu uschnúť. Potom ich naukladáme do čisto vymytých a vysušených pohárov, na ktorých dno sme dali niekoľko koliesok mrkvy a cibule a vetvičku kôpru. Staviame je na nejakú silnejšie podložku napr. Korkovou alebo na froté uterák.

Nálev pripravíme zvarením vody a octu, pridáme Deko a nakoniec vhodíme sacharín. Horúcim nálevom zalievame uhorky tak, aby boli ponorené, poháre ihneď zaviečkujeme a obrátime hore dnom.

Keď je obsah pohárov vlažný, obrátime ich a dáme do chladu. Uhorky takto zostanú krásne krehučké a už po týždni môžeme ochutnávať.