Uhorkový šalát s medom a horčicou: Chutné predjedlo, ktoré si zamilujete!

Môže sa vám zdať, že je to neobvyklá kombinácia chutí, ale keď raz ochutnáte tieto marinované uhorky s medom a horčicou podľa receptu z youtubezamilujete si ich!

Príprava týchto uhoriek je veľmi jednoduchá a rozhodne sa ich oplatí vyskúšať.

Príjemne chrumkajú, výborne chutia a na leto je to ideálne predjedlo. 

Potrebujeme:

500 g uhoriek

25 ml rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

25 ml vody

1 PL medu

1 PL dijonskej horčice

3 strúčiky cesnaku

1 PL soli

1 PL octu

40 g kôpru

1 feferónku

Postup:

Uhorky si umyjeme, ale neošúpeme ich.

Nakrájame ich na hrubšie kolieska. 

Feferónku nakrájame na tenké kolieska, kôpor si nasekáme nadrobno.

Cesnak buď prelisujeme alebo nastrúhame na strúhadle. 

V hlbokej miske si skombinujeme uhorky so všetkými prísadami, osolíme a na záver pridáme ešte med a horčicu.

Všetko dobre premiešame. 

Misku s uhorkami zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 1,5 hodiny na stole marinovať.

Počas tejto doby je potrebné uhorky 2 až 3-krát premiešať.

Potom ich vložíme do chladničky a necháme ich marinovať ešte 2 hodiny.

Hotovo.

Po uplynutí tejto doby sú pripravené a budú výbornou pochúťkou na vašom letnom stole.

Dobrú chuť!

Video návod: