plny-hrniec_transparent_negativ.png

Uhorkový šalát do pohárov bez varenia nálevu: Vydrží celý rok je rýchly a fantasticky chutný!

Máte radi uhorkový šalát? Z domácich uhoriek je najlepší. Ja si zvyknem urobiť zásobu na celý rok, potom stačí len otvoriť pohár a máme čerstvý a výborný šalátik k nedeľnému obedu alebo na grilovačku.

Máte radi uhorkový šalát?

 

 

Z domácich uhoriek je najlepší.

Ja si zvyknem urobiť zásobu na celý rok, potom stačí len otvoriť pohár a máme čerstvý a výborný šalátik k nedeľnému obedu alebo na grilovačku.

Navyše, nemusíte pripravovať nálev.

 

 

Tento recept si určite uložte, je to vynikajúci spôsob, ako zužitkovať úrodu domácich uhoriek.

Uhorky môžete nastrúhať na kolieska alebo na klasickom strúhadle – je to na vás.

Potrebujeme:

Uhorky (ja som pripravila z hadoviek)

Kryštálový cukor

Ocot

Soľ

Vodu

Poháre na zaváranie – dobre umyté

Voliteľné – kôpor

Postup:

Môžete pripraviť z troch ale aj z tridsiatich uhoriek – je to len na vás.

 

 

Ja robím asi z 5 kg uhoriek.

Uhorky umyjeme.

Odrežeme konce a môžeme ošúpať, prípadne nechať šupu – ako ste zvyknutí robiť bežne šalát – ja ich šúpem.

 

 

 

Nastrúhame na hrubom strúhadle (na kolieska alebo ako zemiaky – na drobnejšie).

Do pohárov navrstvíme uhorky.

Vrstvíme tak, aby boli asi 0,5-1 cm pod okrajom pohára.

 

 

Do pohára s objemo 700 ml nasypeme 2 lyžičky cukru.

Pridáme 1 lyžicu octu a 1 lyžičku soli.

Ja dávam aj štipku čierneho mletého korenia, prípadne aj kôpor.

 

 

Potom dolejeme studenou vodou.

Pohár pevne zavrieme.

Sterilizujeme pri teplote 80 stupňov asi 20-30 minút.

 

 

Obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

Skladujeme v komore ako klasické zaváraniny.

 

 

Podávame ako výbornú prílohu, ideálny je tento šalátik ako doplnok k mäsku napríklad pri rodinnej grilovačke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes