Uhorkový šalát do pohárov bez varenia nálevu: Vydrží celý rok je rýchly a fantasticky chutný!

Máte radi uhorkový šalát? Z domácich uhoriek je najlepší. Ja si zvyknem urobiť zásobu na celý rok, potom stačí len otvoriť pohár a máme čerstvý a výborný šalátik k nedeľnému obedu alebo na grilovačku.

Máte radi uhorkový šalát?

 

 

Z domácich uhoriek je najlepší.

Ja si zvyknem urobiť zásobu na celý rok, potom stačí len otvoriť pohár a máme čerstvý a výborný šalátik k nedeľnému obedu alebo na grilovačku

...

Navyše, nemusíte pripravovať nálev.

 

 

Potrebujeme:

Uhorky (ja som pripravila z hadoviek)

Kryštálový cukor

Ocot

Soľ

Vodu

Poháre na zaváranie – dobre umyté

Voliteľné – kôpor

Postup:

 

 

Môžete pripraviť z troch ale aj z tridsiatich uhoriek – je to len na vás.

Ja robím asi z 5 kg uhoriek.

Uhorky umyjeme.

 

 

Odrežeme konce a môžeme ošúpať, prípadne nechať šupu – ako ste zvyknutí robiť bežne šalát – ja ich šúpem.

Nastrúhame na hrubom strúhadle (na kolieska alebo ako zemiaky – na drobnejšie).

 

 

Do pohárov navrstvíme uhorky tak, aby boli asi 0,5-1 cm pod okrajom pohára.

Teraz pridáme ďalšie prísady.

Do pohára s objemom 700 ml nasypeme 2 lyžičky cukru, 1 lyžicu octu a 1 lyžičku soli.

 

 

Ja dávam aj štipku čierneho mletého korenia.

Prípadne aj kôpor.

Potom dolejeme studenou vodou.

 

 

Pohár pevne zavrieme.

Sterilizujeme pri teplote 80 stupňov asi 20-30 minút.

 

 

Obrátime hore dnom.

Necháme vychladnúť a skladujeme v komore.

 

 

Podávame ako prílohu k mäsu alebo iným jedlám podľa chuti.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn