Pomôže k štíhlemu brušku, je zdravá a chutí božsky: Uhorkovo-limetková limonáda, najlepšie letné osvieženie!

402

Uhorka patrí k najzdravšej zelenine vôbec a rozhodne nemá svoje miesto len na obložených chlebíčkoch či šalátoch. Kto už niekedy vyskúšal uhorkovú limonádu, ten dobre vie, že v lete patrí k tým najosviežujúcejším. Uhorka obsahuje až 96% vody a minimum kalórií a preto je ideálnou voľbou pre každého, kto chce schudnúť. Okrem toho ukrýva množstvo dôležitých vitamínov a antioxidantov, ktoré pomáhajú odvádzať z tela nebezpečné toxíny.

Zelená zelenina je tiež účinným bojovníkom proti ochoreniam štítnej žľazy a pomáha tiež stabilizovať krvný tlak. Každú ženu určite poteší, že konzumácia uhoriek prispieva ku zdravému rastu vlasov ako aj k pružnosti a hydratácii pokožky. Výťažky z uhoriek sa vo veľkej miere využívajú aj v kozmetickom priemysle na výrobu najrôznejších kozmetických prípravkov.

V teplých dňoch je tým najlepším spôsobom, ako si dopriať blahodárne účinky uhorky jednoznačne uhorková limonáda. Prinášame vám jednoduchý, avšak veľmi chutnú recept, ktorý vám prinesie to pravé zdravé osvieženie.

Čo dokáže uhorková limonáda

  • Pozitívny vplyv na trávenie
  • Podporuje imunitný systém
  • Podporuje vyprázdňovanie
  • Chráni bunky pred pôsobením voľnými radikálmi
  • Normalizuje hladinu cukru v krvi
  • Má močopudný účinok – odstraňuje z tela prebytočnú vodu
  • Odkysľuje organizmus
  • Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol
  • Udržuje zdravé srdce a cievy
  • Detoxikuje a hydratuje
  • Zlepšuje pružnosť pokožky
  • Pozitívny vplyv na pleť a jej čistotu

Potrebujeme:

1,5 l perlivej vody

1,5 cm olúpaného a ostrouhaného zázvoru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šalátová uhorka

1 PL trstinového cukru alebo medu (pravého) alebo stévie

2 limetky alebo citróny (v bio kvalite)

mäta alebo medovka ľad

Postup:

Šalátovú uhorku a zázvor olúpeme, nakrájame na kúsky a rozmixujeme tyčovým mixérom.

K okurkovému pyré pridáme pol litra perlivé vody, vetvičku mäty a necháme 15 minút lúhovať v chladničke.
Zmes precedíme, vytlačíme šťavu a pridáme sladidlo podľa seba (môže byť aj stévia tekutá) a ďalej nariedime zvyškom vychladenej vody.

Doplníme ľadom. Zdobíme limetkou.

Témy:


Pridajte svoj komentár