plny-hrniec_transparent_negativ.png

Uhorky ešte nikdy nechutili tak dobre: Nakladaná zeleninová pasta, akú ste ešte nejedli!

Jednoduchý a originálny recept na tradičnú zeleninovú zmes.

Výborne sa hodí k rôznym jedlám, alebo ju môžete servírovať len tak s chlebom.

 

 

Úžasný recept na chutnú zeleninovú omáčku z youtube kanála Татьяна огородница.

Potrebujeme:

1 kg uhoriek

1 ČL soli

300 g cibule

300 g mrkvy

300 g sladkej papriky

300 g paradajok

60 g paradajkovej pasty

2-3 strúčiky cesnaku (stredne veľké)

70 ml slnečnicového oleja

20 g soli

Pálivá paprika (voliteľné)

40 g kryštálového cukru

1/2 ČL mletého čierneho korenia

15 ml octu

 

 

Postup:

Z uhoriek odstránime konce a ošúpeme.

Nakrájame ich na malé kocky.

 

 

Nakrájanú uhorku vložíme do misky.

Pridáme soľ.

Premiešame a necháme 20-25 minút odstáť.

 

 

Nakrájanú mrkvu pomelieme v mlynčeku na mäso.

Z papriky odstránime stonku a jadierka.

A pomelieme do samostatnej misky.

 

 

Do rovnakej misky pomelieme aj paradajky.

Pridáme paradajkovú pastu.

Dôkladne premiešame.

 

 

V rajnici zohrejeme olej.

Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a mrkvu.

Na strednom ohni smažíme, kým nebude cibuľa priehľadná.

 

 

Šťavu z uhorky scedíme cez sitko a uhorku pridáme do rajnice.

Za občasného miešania varíme na strednom ohni 20-25 minút.

Potom pridáme paradajkovú zmes a zamiešame.

Nasypeme soľ, cukor, premiešame a bez pokrievky varíme asi 30 minút.

 

 

Po uplynutí doby pridáme do zmesi čierne korenie a pretlačený cesnak.

Nalejeme ocot a premiešame.

Varíme ešte asi 5 minút.

 

 

Horúcu pastu vložíme do sterilných pohárov.

Na pevno uzavrieme viečkom, prekryjeme dekou .

Necháme dobre vychladnúť.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes