Zázrak nielen pre ženy v menopauze: Makové mlieko zachráni vaše kosti, pomôže srdcu a dokáže omnoho viac! 

Tento nápoj je jedným z najbohatších zdrojov vápnika, železa, vitamínov a minerálov, ktoré ženám chýbajú najmä počas menopauzy.

Počuli ste už o makovom mlieku? Táto kombinácia pôsobí na telo – predovšetkým to ženské počas menopauzy – ako zázrak. Mak je ohromný zdroj vápnika, obsahuje ho 12x viac, ako mliečne výrobky. Voda, do ktorej mak namočíte, dokáže odomknúť jeho liečivý potenciál naplno. Tento nápoj je jedným z najbohatších zdrojov vápnika, železa, vitamínov a minerálov, ktoré ženám chýbajú najmä počas menopauzy.

Na chudnutie a dobré trávenie

Makové semienka vám rýchlo privodia pocit sýteho žalúdka a tak nemáte potrebu prejedať sa. Bohatý obsah vlákniny prospieva činnosti čriev, zabraňuje vzniku zápchy a pomáha pri tráviacich ťažkostiach. Navyše, obsahuje zdravé tuky, ktoré telo potrebujete, no neukladá ich.

Zabraňuje rednutiu kostí a prevencia osteoporózy

Môže za to vysoký obsah vápnika a medi. Tieto látky kosti potrebujú na svoju pevnosť a ochranu pred poškodením. Tieto látky chýbajú najmä ženám po 40-tke. Okrem toho, že spevňujú kosti a šľachy, chránia srdce, cievy a nervový systém.

Pre krásnu pokožku

Fosfor, magnézium a kolagén zabezpečia, že pokožka ostane zdravá a vyživená zvnútra. Ak sa chcete podporiť tvrobu kolagénu prirodzene, stačí siahnuť po tomto nápoji.

...

Bohatý zdroj železa

Železo je veľmi dôležité pre našu krv, ale aj pre ďalšie vnútorné orgány. Okrem toho je tiež nevyhnutné pre zdravé vlasy, nechty a pokožku.

Čo makové mlieko ešte dokáže?

  • Budete mať kvalitnejší spánok.
  • Ochrana srdca a ciev, zlepšuje ich elasticitu a priechodnosť.
  • Zlepšuje zdravie zubov.
  • Potláča migrénu.
  • Dobije vám energiu.
  • Prospieva pri reume.
  • Bojuje proti chronickej únave.
  • Pomáha pri kašli a zápale dýchacích ciest.

Ako ho pripraviť?

Do misky nasypeme mak a zalejeme ho vodou (dodržíme pomer asi 1:5 tento pomer je len orientačný, časom si ho upravíte sami podľa toho, aká chuť vám vyhovuje najviac).  Necháme odpočívať celú noc, vďaka čomu mak nabobtná a uvoľní všetky liečivé látky – v opačnom prípade by totiž len prešiel našim tráviacim traktom. Vznikne nám priezračná voda podobná mlieku. Tekutinu len scedíme, ale mak už neskladujeme, všetky užitočné látky sú teraz v tekutine.  získa mliečnu bielu farbu. Následne tekutinu precedíme cez husté sitko alebo plátno. Vymočený mak neskladujte, jeho chuť a prospešné látky už sa nachádzajú v mlieku.

Ak vám hotové mlieko veľmi nechutí, môžete ho osladiť medom alebo stéviou. Po ochutení mlieko dobre premiešajte a dajte do chladničky. V chladničke vydrží max. 2 dni.