plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úchvatné sladké ružičky: Nádherné jemné pečivo, pastva pre oči a zážitok pre žalúdok!

Jemné sladké pečivo, aké ste ešte nevideli, vám rozvonia byt až k susedom.

Tieto sladké sušienky v tvare ružičiek vás rozhodne oslovia po každej stránke.

Vďaka nenáročnému receptu z portálu retete-usoare si pripravíme jemné sladké pečivo v menej tradičných tvaroch.

Potrebujeme:

360 g hladkej múky

180 g osladeného tvarohu

160 g masla

8 g vanilkového cukru

2 ČL mlieka

60 g kryštálového cukru

lyžičku prášku do pečiva

štipku soli

Na posyp:

práškový cukor

Postup:

Pri izbovej teplote zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor a štipku soli.

Šľaháme 3-4 minúty mixérom na vysokých otáčkach, kým nám zmes nezhustne.

Pridáme sladký tvaroh a všetko spolu minútu miešame.

 

 

Pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva (ak je potrebné pridáme aj mlieko) a vymiesime mäkké, nelepivé cesto.

Cesto prekryjeme potravinovou fóliou a dáme ho na 30 minút do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky rozdelíme cesto na dve rovnaké časti.

Na stole posypanom múkou rozvaľkáme obidva kusy cesta na tenký plát.

 

 

Pomocou okrúhlej formičky, alebo pohára z cesta vykrajujeme kruhy.

3 kruhy cesta čiastočne prekryjeme a zvinieme ich do rolky.

 

 

Vzniknutú rolku prerežeme v priečnom smere na polovicu.

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Necháme medzi nimi medzery a dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180°C.

 

Po vychladnutí sušienky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes