plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zrkadlová poleva na torty a zákusky, vždy sa vydarí: Stačí naliať na korpus a vaši hostia budú uchvátení!

Naučte sa, ako pripraviť luxusnú zrkadlovú polevu v akejkoľvek farbe, aká sa vám páči. Je to jednoduché a vyzerá to nádherne.

Naučte sa, ako pripraviť luxusnú zrkadlovú polevu v akejkoľvek farbe, aká sa vám páči. Je to jednoduché a vyzerá to nádherne.

Potrebujeme ( toto je polovičná dávka na menšiu tortu):

2 lyžice želatíny

1 dcl vody

2 šálky bielej čokolády

1 a ½ šálky cukru

1 šálka vody

2/3 šálky kondenzovaného mlieka

Potravinárska farba

Ak chcete tmavú polevu použite tmavú čokoládu a poprípade ešte kakao

Postup:

Do želatíny nalejeme studenú vodu, rozmiešame a necháme napučať.

Do kastrólika nalejeme vodu, kryštálový cukor a kondenzované mlieko – necháme prevariť. Zložíme z plameňa a do horúcej masy pridáme želatínu, rozpustíme miešaním. Potom do stále horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme.

Zafarbíme potravinárskym farbivom na farbu, ktorú chceme a keď poleva vychladne (odporúča sa telota 35 stupňov, ale niektorí cukrári odporúčajú teplotu okolo 29 stupňov) a nalejeme na povrch torty. Poleva, ktorú neminiete sa dá skladovať v chladničke po dobu 2-3 týždňov.

Najlepšie recepty na dnes