plny-hrniec_transparent_negativ.png

Uchovávajte paradajky ako čerstvé po dobu DVOCH rokov: Žiadna soľ a ani ocot!

Geniálny recept na najchutnejšie nakladané paradajky, aké ste kedy jedli.

Recept mi prezradila moja babka, ktorá nám túto lahôdku ponúkala pri každej príležitosti.

 

 

Praktický recept z youtube kanála Samovar Tea na úžasné nakladané paradajky.

Chutia a voňajú ako v lete.

Potrebujeme:

rajčiny

vodu

Postup:

 

 

Na začiatku rajčiny dôkladne vyumývame.

Odstránime stonky.

Rajčiny nakrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vodou.

Prekryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme.

 

 

Nenakrájané rajčiny vložíme do hrnca.

Zalejeme horúcou vodou.

Potom ich ošúpeme.

 

Ošúpané rajčiny vložíme do čistých a sterilizovaných zaváraninových pohárov.

Poháre prekryjeme viečkom.

 

Rajčiny, ktoré sme varili v hrnci, precedíme cez sito.

Šťavu potom ešte raz dôkladne precedíme cez jemnú látku a sito.

 

 

Takto precedenú šťavu uvaríme.

Nalejeme do pohárov až po okraj.

 

 

Poháre uzavrieme viečkom vložíme do hrnca vystlaného utierkou.

Zalejeme vriacou vodou.

Prekryjeme pokrievkou a necháme odstáť.

 

 

Zvyšnú paradajkovú šťavu prelejeme do fliaš a uzavrieme.

Zavárané rajčiny vyberieme z hrnca, pevne dotiahneme viečka.

Necháme vychladnúť.

 

 

Paradajky môžete uchovať na tmavom a chladnom mieste až dva roky.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes