plny-hrniec_transparent_negativ.png

Týmto posypte jahody a budú 100-krát lepšie, ako posypané cukrom: Toto by mi nikdy nenapadlo!

Sezóna jahôd už začala a hoci tieto sladké plody chutia výborne aj samotné, často sa kombinujú aj s cukrom alebo šľahačkou.

Ukazuje sa však, že stojí za to ich posypať ešte jedným obľúbeným dochucovadlom.

Jahody s takouto ingredienciou sú mimoriadne nezvyčajná kombinácia, málokto však vie, že pridanie tejto zložky zvýrazní chuť týchto šťavnatých plodov.

 

 

Portál newsy.gotujmy uvádza, že napriek tomu, že sa vám táto kombinácia môže zdať čudná, jahody budú vďaka tomu mimoriadne sladké.

Jahody posypte namiesto cukrom týmto

Jahody so soľou sú dokonalou kombináciou.

Stačí použiť len malé množstvo.

Vďaka tomu získajú jahody mimoriadne výraznú, sladkú chuť.

 

 

Podobný efekt získate aj v prípade melóna.

Dôležité je však nepreháňať to s pridávaním soli.

V opačnom prípade bude ovocie len slané.

Jahody so soľou – na čo sú dobré?

 

 

Jahody na slano sú skvelé ako príloha do piškót, koláčov, ale aj zmrzlinových dezertov.

Ľahko z nich pripravíte lahodný osviežujúci sorbet.

Niektorí ich navyše pridávajú do ovocných a zeleninových smoothies.

 

 

Na ich základe môžete pripraviť aj chutné zaváraniny, napríklad džem alebo kompóty.

Posypte ich aj týmto – budú mať lepšiu chuť

Napadlo by vám niekedy posypať jahody čiernym korením?

Možno budete prekvapení, ale naozaj to funguje.

Spojenie jahôd a čierneho korenia pôsobí dosť neobvykle, ale je to naozaj výborné.

 

 

Keď pokrájané jahody zľahka okoreníte čerstvo namletým čiernym korením, dostanú intenzívnejšiu chuť a vôňu.

Jahody ochutené korením sú výborné nielen samotné, ale aj ako súčasť zeleninových šalátov.

 

 

Jahody so soľou sú tiež senzačným zložením mnohých šalátov, málokto pozná túto chuť.

Stačí ich skombinovať s čerstvou zeleninou ako sú paradajky, paprika, rukola alebo uhorky.

K jahodám sa tiež vynikajúco hodia najrôznejšie syry.

 

 

Celé to môžeme ešte dodatočne posypať vlašskými orechmi, lieskovcami a nivou.

Navyše tieto lahodné plody budú fantastické aj ako prísada do slaných mäsových jedál.

Treska alebo pečeň s jahodami je skvelý nápad na nevšednú večeru.

Určite osloví všetkých priaznivcov sladkých a slaných chutí.

 

 

K jahodám sedia aj aromatické bylinky, ako je tymian, bazalka a rozmarín.

Bylinky nasekajte najemno a primiešajte ich buď do ovocného šalátu s jahodami, jahodovej zálievky (recept na ňu nájdete o pár riadkov nižšie), alebo nimi spestrite chuť jahodového džemu.

Jahody – vitamínová bomba

 

 

Jahody sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé.

Preto sa po nich v lete oplatí siahnuť.

Ukazuje sa, že tieto plody sú skvelým zdrojom vitamínov, ako sú:

vitamín A

vitamíny skupiny B

vitamín C

vitamín E

vitamín K

 

Okrem toho obsahujú minerály ako fosfor, horčík, vápnik a draslík.

 

 

Stojí za zmienku, že jahody majú extrémne nízky obsah kalórií.

Ukazuje sa, že 100 g produktu zodpovedá iba 32 kcal.

To je dobrá správa pre všetkých ľudí, ktorým záleží na ich postave.

 

 

Okrem toho sa tieto šťavnaté plody vyznačujú nízkym glykemickým indexom.

Jahody obsahujú aj cennú vlákninu, ktorá hrá dôležitú úlohu pri fungovaní tráviaceho systému.

Zabraňuje zápche a chráni pred hnačkou.

 

 

Okrem toho ovplyvňuje udržanie normálnej hladiny cukru v krvi.

Ako vidíte, jahody sa oplatí zaradiť do svojho jedálnička.

Dobrú chuť a veľa zdravia!

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes