Pripravte si doma najchutnejšiu twix tortu, ktorú si okamžite zamilujete.
Túto lahodnú delikatesu pripravujem deťom na narodeninové oslavy a vždy mi doslova mizne pred očami.
Fantastický recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na legendárnu twix tortu.
Potrebujeme:
150 g masla
50 g práškového cukru
štipku soli
1 vajce
45 ml mlieka
380 g hladkej múky
5 g prášku do pečiva
Na karamel:
115 g kryštálového cukru
50 g masla
80 g smotany na šľahanie
1/4 ČL soli
Na krém:
500 g smotanového syra
40 g práškového cukru
75 g čokolády
200 g smotany na šľahanie
Na polevu:
150 g mliečnej čokolády
30 ml rastlinného oleja
Postup:
Do misky pridáme cukor, soľ, zmäknuté maslo a mixérom šľaháme asi 5 minút.
Počas šľahania pridáme vajce a mlieko.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, po dávkach preosievame do zmesi a špachtľou premiešame.
Rukami vymiesime mäkké cesto.
Cesto rozdelíme na 7 častí a ušúľame z neho guľky.
Cesto na podnose prekryjeme fóliou a vložíme na 30 minút do mrazničky alebo na 2 hodiny do chladničky.
Na panvicu nasypeme cukor a varíme ho, kým sa neroztopí.
Potom pridáme zamrazené maslo a miešame, kým sa nerozpustí.
Do zmesi pridáme smotanu, zamiešame, pridáme soľ a varechou vymiešame.
V malej miske roztopíme čokoládu.
V mise rozšľaháme smotanový syr, pridáme cukor, smotanu a šľaháme 3-4 minúty.
Potom pridáme čokoládu a dôkladne vyšľaháme.
Cesto roztlačíme rukou na stole pokrytom papierom na pečenie.
Preložíme ho ďalším papierom a rozvaľkáme do kruhového tvaru.
Cesto s papierom preložíme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 5-7 minút pri teplote 180°C.
Na cesto nanesieme pomocou vrecka kruhovými pohybmi čokoládový krém a rozotrieme ho.
Potom nanesieme karamelovú zmes a prekryjeme ďalším cestom.
Na ďalšiu vrstvu rozotrieme len čokoládový krém.
Na konci potrieme celú tortu čokoládovým krémom a vložíme ju na 5-6 hodín do chladničky.
V menšej miske roztopíme čokoládu, pridáme olej, zamiešame a nenesieme na tortu.
Tortu dáme zachladiť na 5-7 minút do chladničky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: