plny-hrniec_transparent_negativ.png

Torta na spôsob Twix, ktorá sa topí v ústach: Jednoduchý a veľmi chutný recept!

Pripravte si doma najchutnejšiu twix tortu, ktorú si okamžite zamilujete.

Túto lahodnú delikatesu pripravujem deťom na narodeninové oslavy a vždy mi doslova mizne pred očami.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na legendárnu twix tortu.

Potrebujeme:

150 g masla

50 g práškového cukru

štipku soli

1 vajce

45 ml mlieka

380 g hladkej múky

5 g prášku do pečiva

Na karamel:

115 g kryštálového cukru

50 g masla

80 g smotany na šľahanie

1/4 ČL soli

Na krém:

 

 

500 g smotanového syra

40 g práškového cukru

75 g čokolády

200 g smotany na šľahanie

Na polevu:

150 g mliečnej čokolády

30 ml rastlinného oleja

Postup:

Do misky pridáme cukor, soľ, zmäknuté maslo a mixérom šľaháme asi 5 minút.

Počas šľahania pridáme vajce a mlieko.

 

 

Múku zmiešame s práškom do pečiva, po dávkach preosievame do zmesi a špachtľou premiešame.

Rukami vymiesime mäkké cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na 7 častí a ušúľame z neho guľky.

Cesto na podnose prekryjeme fóliou a vložíme na 30 minút do mrazničky alebo na 2 hodiny do chladničky.

 

 

Na panvicu nasypeme cukor a varíme ho, kým sa neroztopí.

Potom pridáme zamrazené maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Do zmesi pridáme smotanu, zamiešame, pridáme soľ a varechou vymiešame.

V malej miske roztopíme čokoládu.

 

 

V mise rozšľaháme smotanový syr, pridáme cukor, smotanu a šľaháme 3-4 minúty.

Potom pridáme čokoládu a dôkladne vyšľaháme.

 

 

Cesto roztlačíme rukou na stole pokrytom papierom na pečenie.

Preložíme ho ďalším papierom a rozvaľkáme do kruhového tvaru.

 

 

Cesto s papierom preložíme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 5-7 minút pri teplote 180°C.

Na cesto nanesieme pomocou vrecka kruhovými pohybmi čokoládový krém a rozotrieme ho.

 

 

Potom nanesieme karamelovú zmes a prekryjeme ďalším cestom.

Na ďalšiu vrstvu rozotrieme len čokoládový krém.

 

 

Na konci potrieme celú tortu čokoládovým krémom a vložíme ju na 5-6 hodín do chladničky.

V menšej miske roztopíme čokoládu, pridáme olej, zamiešame a nenesieme na tortu.

 

 

Tortu dáme zachladiť na 5-7 minút do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes