plny-hrniec_transparent_negativ.png

NAJJEMNEJŠÍ tvarohový mrežovník s broskyňami: Recept našich babičiek, ktorý si vás zaručene získa!

Vynikajúci a jemný tvarohový koláč s ovocím a plnkou.

Vynikajúci koláč s tvarohovou plnkou, ovocím a jemným cestom.

 

 

Môžete naň použiť akékoľvek čerstvé alebo zavárané ovocie.

Potrebujeme:

Cesto:

1/2 kg polohrubej múky

200 g práškový cukor

1 Heru alebo maslo (250 g)

2 vajcia

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

Plnka: 

500 g mäkkého tvarohu vo vaničke

250 g hrudkového tvarohu

1 kyslá smotana 200 g

100 g práškového cukru

1 vajce

štipka soli

vanilkový cukor alebo esencia

zavárané broskyne alebo iné ovocie

Ďalej:

Veľkosť plechu je 36×26 cm.

Postup:

Z uvedených surovín spracujeme cesto.

 

 

Cesto si rozdelíme na polovicu.

Jednu polovicu si dáme na vymastený a múkou posypaný plech.

Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech.

Cesto si môžete rozvaľkať aj na podložke a potom ho preniesť na plech.

Pnka:

 

 

Tvarohy si zmiešame s cukrom.

Pridáme kyslú smotanu, žĺtok a premiešame.

Ďalej pridáme bielok, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli.

Premiešame.

Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a poukladáme nakrájané broskyne.

 

 

Z druhej polovice cesta si našúľame pásiky, hrubé asi 1 centimeter.

Ukladáme na plnku.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes