V dnešnom článku vám ukážeme vynikajúci recept na tvarohový zákusok, ktorý u nás doma milujú hlavne deti.
Ide o veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník.
Poďme sa pozrieť ako ho pripraviť.
Potrebujeme:
Na cesto:
6 vajec
6 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
6 lyžíc polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
3 lyžice kakaového prášku
Na krém:
250 g masla
500 g mäkkého tvarohu (tučného)
150 g práškového cukru
Na polevu:
120 g čokolády na varenie
100 g masla alebo hery
2 lyžice mlieka
Postup:
Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom.
Pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pridáme aj kakao a ušľahaný tuhý sneh.
Vytvorené cesto pečieme v predhriatej rúre asi 10 min. pri 180 ° C na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu.
Po upečení piškótu necháme vychladnúť.
Kým piškóta vychladne, pripravíme si krém:
vymiešame jemný krém z tvarohu, masla a cukru.
Vychladnutý piškótový plát potrieme krémom.
Necháme v chlade stuhnúť.
Pripravíme polevu:
Do rozpusteného tuku nalámeme čokoládu a miešame, až vznikne hladká hmota.
Za stáleho miešania postupne pridávame lyžice mlieka.
Hladkou polevou polejeme múčnik a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!