Fantastický koláčik podľa pani Magdy, ktorý nielen úžasne chutí, ale aj nádherne vyzerá.
Určite ho skúste, je úžasne jemný, nadýchaný a tak lahodný, že jeden kúsok nie je nikdy dosť.
Potrebujeme:
Cesto:
400 g polohrubá múka
160 g tuk (Hera)
160 g práškový cukor
1 lyžička prášok do pečiva
3 ks žĺtok
Tvarohová plnka:
0,5 litra mlieko
3 bal. tvaroh vo vaničke
150 g práškový cukor
1 bal. vanilkový cukor
1 bal. vanilkový pudingový prášok
1,5 dl olej
1 ks vajce
3 ks žĺtok
Sneh:
6 ks bielok
6 lyžíc práškový cukor
Voliteľné:
džem
Postup:
Cesto:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.
Vyvaľkáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s veľkosťou 30x40cm.
Ak chcete, na cesto ešte natrieme džem.
Tvarohová náplň:
Všetky prísady na tvarohovú plnku vyšľaháme.
Plnku nalejeme na vyvaľkané cesto a uhladíme.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200° C (asi 25 min, sledujeme).
Sneh:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a potom prišľaháme cukor.
Tesne pred dopečením natrieme sneh na tvarohovú plnku.
Dáme ešte piecť maximálne na 10 minút pri miernejšej teplote (130° C).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)