Tvarohový KRÉMOVNÍK: Jeden fantastický koláč s penou a lahodnou plnkou – jednoduchá príprava!

Fantastický koláčik podľa pani Magdy, ktorý nielen úžasne chutí, ale aj nádherne vyzerá.

Určite ho skúste, je úžasne jemný, nadýchaný a tak lahodný, že jeden kúsok nie je nikdy dosť.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 g polohrubá múka

160 g tuk (Hera)

160 g práškový cukor

1 lyžička prášok do pečiva

3 ks žĺtok

Tvarohová plnka:

0,5 litra mlieko

3 bal. tvaroh vo vaničke

150 g práškový cukor

1 bal. vanilkový cukor

1 bal. vanilkový pudingový prášok

1,5 dl olej

1 ks vajce

3 ks žĺtok

Sneh:

6 ks bielok

6 lyžíc práškový cukor

Voliteľné:

džem

Postup:

Cesto:

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.

 

 

Vyvaľkáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s veľkosťou 30x40cm.

Ak chcete, na cesto ešte natrieme džem.

Tvarohová náplň:

Všetky prísady na tvarohovú plnku vyšľaháme.

Plnku nalejeme na vyvaľkané cesto a uhladíme.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200° C (asi 25 min, sledujeme).

Sneh:

 

 

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a potom prišľaháme cukor.

Tesne pred dopečením natrieme sneh na tvarohovú plnku.

Dáme ešte piecť maximálne na 10 minút pri miernejšej teplote (130° C).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels